Wednesday, December 31, 2008

Entry 31/12/08

salam.
setelah beberapa hari aku menahan nafsu berahi nak online,akhirnye arinih aku online gak.
ye aku online dan updet blog.oh rumet saye?
die sehat.die sedang duduk di blakang saya dan mentelaah subjek yg die exam minggu depan.
sy pula?tgh updet blog sbb exam saya sabtu depan.oklah.

arini sy online dgn laptop baru.kenape laptop baru??mane pegi laptop lame??
haha.sebenarnye dgn laptop lame.tapi hard disk baru..kenape tukar hard disk??
hard disk lame dah xmuat ke??
sebenarnya hard disk lama dah crash.dan die crash tatkala aku tidak sempat utk back up segala file dalam tuh.jadik.segala macam gambo,software,lagu2,video2 lame atau spesifiknya sejak 4 thn lepas telah selamat hilang."bye nazay",kata file2 tersebut."oh mentang2 dah nak masuk thn baru,ko tingglkan aku ye file!",bisik hatiku.sbnrnye hatiku sgt sedih kehilangan bende2 tuh.sape xsedey kan.memori2 lama,gambo tuh paling aku sayang.tapi xpe.cobaan.

ok citer pasal nak dptkan ganti kepada hard disk itu.1st aku nak thanx 2 all my hosmet yg gigih mencari source utk aku bli hd tuh.dari forum ke forum si rumet aku nih hop utk cari the best price.last2 kitorg beli kat kawasan bukit bruang gak.seb bek kat area sini byk kdai komputer.byk jek bley harap,tapi barang2 stok lame cam hard disk aku ih susah nak carik.tension aku.haihh....

nih dah tukar hd baru,kompem la byk bende aku nak kene install,donload,cari blik.haihh..
1 keje lagi.bile la aku nak stadi nih??

xpe esk thn baru.so arini kene menikmati thn 2008.esk dah 2009.heheh.
2 jam suku lagi b4 1 januari 2009.

so utk thn baru nih i wish all of u have a great,happiness life.
semoga tahun depan lagi berhasil.
peace.

Sunday, December 28, 2008

Tagged by Dya


1) Do you think you're hot?
~ hot abes

2) Upload your favourite picture of you.



3) Why do you like that picture?
~bcoz i was bald this time.u can't see with this hairstyle frequently.huhuh..will miss playing with my head to feel da "rumput carpet" on my head.

4) When was the last time you ate pizza?
~
2 weeks ago.i think?

5) The last song you listened to?
~
greenlight - john legend ft andre 3000

6) What are you doing right now besides this?
~
thinking bout somebody and somewhere.

7) What name would you prefer besides yours?
~
clueless.i like my name very much athough i lyk to use my nick.

People I tag:
1)unknown
2)rased
3)affan
4)nakiwa
5)lofp


8) Who is number 1?
~
rozieta.anak pak imam kat pb tuh.skandal ngan otomen

9) Number 3 is having a relationship with?
~
bdk johor yg aku xpernah dibagitau namenya.

10) Say something about number 5.
~
she's cool.patient and calm.lyk indie music.kumpul hutang tag kat blog.

11) How about number 4?
~
my sayangness kat umah.dude,u know how boring i am when this guy is not around coz i can't teased him.huhu.

12) Who is number 2?
~
he's win da popularity vote every year.very the meletops in campus.everyone knows him.very frenly.sweet and kind.

Friday, December 26, 2008

dah updet list ahli meja

salam.
lagi 4 ari nak masuk tahun baru..
aku xsabar nak masuk thn baru.sbb nak tau thn dpn ape plak peristiwa2 yg bakal aku tempoh..cam menarik jek..
owh aku xbalik hometown cuti nih.
quite sad la kan org seme balik cuti tym krismas nih but aku stuck in kat umah nih.
aku yg xnak blik.bukan xley balik.hahah.

sebenarnya aku dah dapat rasa aura kebosanan hari nih.
(exam dah dekat bley kater bosan.padahal byk bende yg aku bley buat).
haih..semakin hari semakin malas.
tatau kenape??
kekurangan pendorong?
kekurangan pemangkin?

jawapannya kurang bersosial..betul.sebab selama nih aku gi klas adalah utk bersosial nganklasmet2 aku.(matilah niat terpesong).btul la.dlm kelas dgr lawak2 klaka,menyakat mmbr,kekdg konsentr8 gak k kat subjek tu.pastuh pas klas ley g lunch reramai..seryes aku rindu gile moment lunch ramai2 sampai 2 3 meja.heheh..hopefully sem panjang(nex sem) aku bley lepak balik ngan korang..aku terasa nak senaraikan ahli meja:

0)rased
1)wan cheng
2)abg is
3)kak baby
4)nur
5)lofp
6)rozie
7)kamel
8)pejun


heheh..bile wei nak lunch/dinner sesame balik/rindu la nak hangout ngan korang lagi especially kat kak baby ngan nur.sem ni 2-3 kali jek jumpe.hoho..

nex week dah stadi week.hopefully aku bley start blaja ngan gigih.huhuh.tapi aku plan nak sambut nu year kat umah.tgk la keadaan bagaimane.hehe.

arinih aku duk berdua jek ngan syazone,si rumet aku.sampai ari ahad nih.nakiwa xde.die blik muo.so aku dpt rasekan kegembiraan die blik ke muo tanpa perlu disakat aku setiap hari..
dan aku pula akan menderita kebosanan kerana xdpt menyakat sesape minggu nih.ahh....bosan.
harap2 esok aku idea bijak utk mengatasi kebosanan ni.

sebenarnye aku menulis arini sebab tgn aku gatal.aku xley sakat orang dah,jadik keyboard nih la jadik mangsa.
ade penawar x?

Wednesday, December 24, 2008

cam dah xda nyawa

dari aku xkisah,skang aku lagi kisah.

Monday, December 22, 2008

Tagged by lyana


aku ditagged oleh cek lyana.beliau berkehendakkan mengupload gambo meja saya..
seperti bese nih la gambo meja stadi aku.bilik bujang jek.bersepah skit.

ATAS SEKALI.

ada jam loceng,jam yg suppose ade temperature cilok dari syazwan,minyak gamat,minyak kapak,lampu tido(recent besday's pesent from seroja),orang trumpet(wyana bg mase besday aritu),botol simpan duit seposen,tisu xpakai2,sepit kuku,printer,beg2 yg xpakai,beg kertas,kertas A4.


TINGKAT TENGAH

Speaker nakiwa,external harddisk,lappy,cik mouse,usb hub,wayar usb,wallet,jam,pen headfon,mp4,henfon,notes,kamus,files.pastuh ade drawer 3 laci contains of Al-Quran n Yaasin,borang change lab,koleksi past year exam yg aku penah amik kat mmu,files2 isi notes.

BAWAH

ade 3 laci,ade personal items.
pastuh ade tong oren kat bawah tuh isi,segala kotak yg seroja bagi,pastuh barang2 ape ntah.lupe.

so,saya rase saya nak tag bende nih kat:

affan
rased
wan yana
sesape yg rajen

Thursday, December 18, 2008

kene tagged ngan appan.

A)sesiapa yg kene tag kene tulis sesuatu tentang orang yang tag die.

so affan is:

1)perasan cun.
2)baik hati
3)suke beyonseh
4)ade kereta kelisa name die elise.
5)sangat membenci nazay.
6)jump freak dan xde la hebat sgt aksi akrobatik die tuh.
7)lahir pade 2.5.87
8)suka mesej aku.(feeling)
9)duduk kat kerteh,terengganu.
10)ade 2 talian telefon.tapi aku prefer celcom utk msg ngan die.got X got it all.


B) 10 perkara tentang diri sendiri.

1) nazay seorang yang tinggi galah,tinggi mcm pokok kelapa(itu ramjes cakap),panjang(itu bdk 3thn cakap).
2)masih bujang tetapi hatinya sudah dimiliki gadis elektrik,seroja.
3)pendengki,hasad dengki,busuk hati.(tanya nakiwa.die tanpa segan silu akn tunduk meng'iya'kan)
4)spesies kidal.
5)xreti masak
6)orang yang bangun pagi2.
7)xreti bawak kereta.
8)minat muzik sangat2.lagi2 indie muzik ngan emo.reggae pun best.arghhh semua lah senang.dangdut pun boleh.
9)suka barang d.i.y.kalo boleh seme bende die nak buat sendiri.
10)hobi terbaru die,suka kumpul buckle.


skang saya nak tagged:

1)nakiwa
2)seroja
3)rashid
4)lofp
5)unknown
6)sape2 jek la yg rase nak buat tag nih.

sebab aku kan abang...

hai.salam.semoga anda semua sihat sejahtera..
semalam hari au xbest.tp malam tuh dah ok.pastuh sebelum aku pejamkan mata utk sementara,ade satu memori lame menerjah masuk dalam ingatan aku..oh ya,semalam buat kali pertama aku makan beradab dgn cik seroja.selama seminggu xbersua,macam2 halangan nak jumpa,finally we managed to see each other yesterday.heheh..so arinih aku sangatlah full charged kesan dari semalam.hahaha..

ok back to da topic.k b4 aku tido semalam,tetibe ku teringat abang aku.biological brader.bukan abang long,abang ngah,abang gedang,abang2 lain ok.abang aku la.heheh..tatau tetibe aku teringat megi yg die buat kat aku mase umur 7 thn kot.waktu tu aku ingt lagi,kalo die buat megi,mmg megi die paling sedap.kalah mak aku.n setiap kali die buat,aku xpernah failed utk hirup kuah megi die samapai kontang.huhuh..ahh tetibe rase sedih plak.pastuh bile masuk sekolah menengah,(form 1-3) hari2 die amik aku dari sekolah.aku rase bende2 camnih biase kot bagi mereka yg bergelar seorang abang.tu arr..hari2 die jadik driver xberbayar aku.haha....tapi itu xbest.yang paling aku sayu bile teringatkan satu kisah nih..


masa tuh aku tadika kot kalo xsilap...
parents kitorang gi mane ntah.aku lupa.pergi kerja kahwin kot mase tuh.owh,kami bukanlah keluarga yg senang2.masa tuh abah belum beli keter lagi.so,tinggal la aku berdua ngan abang aku..
pastuh,aku rae die lapar kot.(aku xjelas sgt sebab aku kecik lagi).pastuh die bawak aku naik beskal die lintas jalan,gi kedai burger kat depan kedai abang karim.(abg karim adalah owner kedai alat tulis mekar).pastuh die pesan la burger ape aku dah lupe.tapi satu jek.pastuh bile dah siap burger tuh,kitorang share.part nih yg aku rase down kejap.yang pasti,aku ingt,kitorang makan atas beskal kat tepi kedai abang karim tuh...dah abes makan,kitorang pun pulang.mengayuh la abang aku nek beskal membawa aku yg xberapa nak berat dari skang.huhu.

motif cerita ko????

aku sebenarnya rindu gak kat abang aku.huhu..
tapi aku lagi rindu si eamil anak buah aku tuh.
mak aku cakap,eamil dah tumbuh 2 gigi kat depan.gigi die besar @ senang dikenali sebagai gigi kapak.(aku tatau dialek tempatan laen.tapi kalo besar aku panggil gigi kapak).

Monday, December 15, 2008

monolog

rindu datang lagi,
kalau bisa aku menidakkan perasaan ini,
tapi tidak berdaya.
aku tidak sanggup berdusta.

aku rindu dia,
serius.



seseorang yang sungguh bermakna dalam hidup aku.
kau tahu kau siapa.

Sunday, December 14, 2008

It's SUNDAY.

salam.arini ari ahad.13/12/08.masih lagi di tahun yg same.xsabar aku nak tukar tahun 2009.
ok,arini aku nak bgtau yg 5 sebab kenapa korang xperlu ajak aku main masak2,(tolong masak):
aku tau entry ni membuka pekung di dada.but i dun care.this is me.aku perlu jujur.hahaha..

ok aku akan listkan mengikut skala 5-1(5-xbest,1-terbaik);

5)kehidupan sebagai anak bongsu,(skang dah tunggal since abang aku dah kawen)menyebabkan aku jarang ke dapur menolong mak aku kat dapur.so banyak kerja2 dapur yg aku xreti buat.plus bapak aku seorang yang rajin menyebabkan aku xberpeluang utk melakukan kerja seperti menyiang ikan,ayam,sotong dan lain2.so die jek yg buat kerja tuh selepas die pulang ke pasar.aku sayang bapak aku.jadi aku memang sangat awkward dalam menyiang2 hidupan laut dan darat nih.

4)aku kidal.so,mak aku takut aku bermain dengan instrument dapur seperti pisau,parang,senduk.lantas aku lebih suka bermain dgn alatan2 dapur yg sudah digunakan.dalam erti kata lain,aku mmg suka basuh membasuh2 nih.ko bagi jek la segala mak nenek periuk,kuali,pinggan mangkuk,aku xkesah.aku ske bersihkan.mungkin juga pengalaman membersihkan pinggan2 kotor semasa majlis perkahwinan org lain kat kampung aku dulu,menyebabkan aku minat membasuh.

3)sememangnya aku suka makan.xsuka masak.walaupun,kekadang aku rase aku mampu menghasilkn makanan lagi sedap daripada nakiwa,tp biar ar.sebab aku malas.dalam rumah sewa yg kebanyakannya reti memasak,so lebih baik aku pura2 xreti masak.(memang xreti pun,xperlu pura2)

2)aku lagi suka berhibernasi.bukan2.mata aku selalu silau.jadik solusinye,aku suka memejamkan mata dan hidup di alam fantasi yg tak silau tuh.lagipun dunia terlalu kejam skang.aku xsanggup nak lihat kekejaman dunia dan juga kekejaman nakiwa (dia kejam ke?).

1)selepas 3 kali insiden yg xdiduga berlaku setiap kali aku menolong mereka(merujuk kepada ahli2 rumah sewa aku) di dapur dan menyediakan bahan2 utk dimasak,aku mengaku aku memang bad cook dan sememangnya xberbakat di dapur.aku tau aku mengecewakan semua orang.tapi xbest la kan kalo korang masak xde obstacle.at least korang ade aku.pemberi obstacle kepada korang.xgitu budak2 rumah saya??baru lah meriah.lagipun aku rase lagi bermakna korang makan makanan tuh selepas bejaya mengharungi dugaan tuh.oh ya dan aku still counting insiden tuh.maybe next tym.sape tau kan?


kesimpulannya,jangan ajak aku memasak bersama.kerana mungkin korang akn end up kebuluran dan juga menyebabkan pembaziran.tuhan marah orang yang membazir.jadik sila bagi aku tugas yg xberkaitan dengan penyediaan bahan makanan utk di masak.kepada seroja,saya seorang bad cook.adalah wajib utk kamu belajar masak2 supaya kamu boleh menyebabkan perut saya maju ke hadapan kelak.peace.

Thursday, December 11, 2008

Melalut

salam.hai.
aku masih sihat.(terima kasih sebab tanya aku masih sihat ke tidak).owh ye aku harap korang semua sihat sejahtera.dah beberapa hari aku xmenulis.bukan ape,kat kampung aku malas nak menulis n aku x bawak laptop pun blik kg.so end up aku xmenulis.n aku pun ade midterm pade 10/12/08.so,gigih stadi.(konon2).ok,so asal aku menulis arini??

1.sebab aku rase nak menulis.
2.sebab aku nak bagitau sesuatu.

skang dah bulan 12.so lagi 20 ari nak masuk tahun baru tahun 2009.x lama lagi tuh.sepanjang tahun ni,ape pencapaian yang aku buat ??azam tahun 2008 aku seme dah tercapai ke??jawapannya ade yg tercapai ade yg belum.so far aku hepi idup thn 2008 nih.sebab thn nih thn aku berubah title dari seorang bujang kepada seorang pakcik.huhu.neway i like da title.aku rase aku nak eamil panggil aku pak cik anjang.kool x name tuh?(anjang = panjang) .pastuh tahun nih,aku berjaya menjadi batu penghalang seseorang yg nak berubah.kire besar gak la influences aku kat die.so x mustahil satu hari nnt aku mampu influances berjuta2 manusia.hahaha..so bley ar aku join professor klon memusnahkan dunia.so,abg norman kru, ko kene panggil aku utk cicakman 3.ape aku mengarut nih.xpe la nih latihan sebenarnye utk aku memantapkan speed typing aku.

dan pada bulan nih aku baru realized yg life aku amatlah limited.i mean,selain lepak ngan kawan,ngan cik seroja dan kacau nakiwa,aku xde life.peh gile boring sebenarnye kan..
xpe la aku akan cube banyakkan lagi aktiviti aku thn depan.
tapi yg penting aku xkan lupekan habit kacau nakiwa tuh.aku suka gile kacau die.so pasnih bley die carut aku banyak2 dalam entry2 beliau tahun hadapan.(matilah aku pasnih)

owh ye aku xpernah mention pasal my virtual fren.seryes virtual.sbb aku xpenah jumpe die,lepak ngan die.aku penah dgr sore die skali jek itupun suara peti suara simpanan die tuh.(btul ke tu sore ko??).hahah..agak lame la aku rase since aku kenal mamat nih.dekat berbulan2 jugak.haha..masih tertanya2 sape die kan??haa budak nih name die AFFAN AZAMI.aku panggil die appan @ hang jebir @ babi.seryes walopun sensitif beliau mengatakan yang babi tuh binatang mulia.so aku pun panggil die babi.haahahaku jek bley panggil die babi.org len aku tatau la.tapi aku jarang gile arr panggi die babi sebab nanti die benci aku.tambah sorang lagi manusia yg benci aku kat muka bumi nih.tapi xadil la kalo aku xreveal name aku yg die panggil.die panggil aku tapir.aku xsuka.tapi aku xkisah sebab tapir ade 2 kaler.dari babi.1 kaler jekxkool..wah panjang plak aku citer pasal ko ek appan.xpe ar.since aku dah lama xmsg ko,so aku tulis arr pasal ko kat sini.aku tau ko terharu skit.(ko jgn tipu la).oh ya kawan2,appan sedang berlakon dalam 1 drama pendidikan yg aku rase bakal disiarkan di tv2 thn depan.nntkan kemunculan beliau.(peh baeknya aku siap promote ko lagi).tp sbenarnya aku nak jumpe die.tapi tatau bile.oi,aku harap ko still nak kawan ngan aku tahun depan n tahun2 seterusnya.kalo x, kempunan la ko nak jumpe aku.aku pun same gak kempunan nak dibelanja daripada ko.kalo ko xnak kawan ngan aku lagi,ko jangan la delete link blog ngan frenster aku.simpan buat kenangan eh.hehe.

akhirnya,aku dapat menyiapkan entry aku pada hari ini.walopun mengarut,tapi lepas hajat aku nak tulis sesuatu kat sini.berjumpe lagi di lain mase.

Thursday, December 4, 2008

Nota utk Cik Seroja

salam sejahtera kepada semua.
hehe..hari ni hari khamis.(wat a lame intro~~).xde la nak bgtau yg arini aku akan pulang ke hometown kluang.hehehe..sonoknya.lama dah xblik umah..windu masakan mak,lempeng dan juga makanan free.heheh.di kesempatan ini,aku nak tinggalkan nota utk seroja(kalo rase geli,jgn baca.ni mmg utk seroja ku.)

kehadapan seroja,
saya pulang ke kampung halaman arini.
saya xtinggalkan awak sesorang.
sy tinggalkan tembam kat sebelah awak tu.
saya tinggalkan kesan tapak kaki saya kat becak dekat simpang tempat saya selalu melintas jalan nak balik rumah tuh.
jadik awak jangan sedih2 tau.
nnt next week kita jumpa lagi tau.
jangan nakal2 eh.
hati2 dan jaga diri.
makan selalu.jgn skip your meal.hephep.
dah cukup la dari saya.
tata~~~

love,
s.g

Wednesday, December 3, 2008

tido?

salam.hai seme..?hopefully seme orang sehat dan maseh suka kat aku.kalo dah benci tuh aku xpakse.so haters u r free to hate me.ok enuff said.
arini aku updet pakai pc sendri since aku dah on pc aku.arituh aku mls nak on pc.so end up wat counter entry pki pc si pembenci.

lately aku rase yg aku menghidap penyakit yg aneh.aku semakin gemar tido atau bahasa sopan si iqbal berhibernasi.
aku tatau kenape aku ske tido skang.mungkin aku malas nak stadi plus nak buang mase dpn pc mahupun bersosial ataupun menonton tv menyebabkan aku lebih suke tido dan hidup kat dunia fantasi aku.
aku xkan citer pasal bende nih kalo aku rase bende ni xteruk.tp ini dah sampai tahap separa kritikal kot.
ok just imagine yg pukul 11 pagi aku tido pastuh bgn kul 2 ptg.pastuh pukul 5 ptg aku tido sampaillah kul 6.then malam gi makan.pastuh blik makan kul 8.30mlm aku tido sampai kul la hari esoknya.
so ko rase aku kene penyakit ape eh??
tolong lah aku????
aku rase habit nih xsehat dan xbagus utk aku.tp setiap yg kon ade pro kan??

so aku baru perasan yg setiap kali aku tido,
-aku dapati suasana rumah bertukar menjadi aman damai dan sentosa.
-nakiwa tenang membuat kerja2 di hadapan pc.
-aku dapat kurang mengacau orang.
-aku jimatkan bil letrik sebab xguna pc.


tu jek la kot.tp ko rase patutkah aku meneruskan habit nih??
arghhh aku kusut.

sebenarnye aku pun tatau kenape aku menulis arinih.mungkin satu care membuatkan aku xberhibernasi kot.

selamat sejahtera.

Monday, December 1, 2008

tribute tu emotionallyhurts.

sila klik di sini utk mengetahui kisah sebelum.
kalo x korg akn xphm ape yg aku tulis.


salam...
aku xtau kenape lately nih ade org yg xberkenan kat aku.
patutlah diorg rase xberkenan kat aku.
mungkinkah aku sebab mengape mereka xley berubah????
mungkin aku influence yg terbesar utk mereka berubah???
manusia berubah.tp xtau la sbb aku, mereka xley berubah.
kekdg aku rase aku yg too much.
tp aku rase,ko kene ingtkan aku atau mungkin ko dah ingtkan aku but mmg aku dah xley nak diajar lagi.
mungkin aku dah xley nak diajar lagi kot.
hey,this is not an emo entry.jadik sila baca dgn intonasi mendatar sbb aku menulis pun dgn ati yg mendatar dan jiwa yang tenang.kalo ati korg xtenang,sila ambil wudhu' atau buat perkara yg menenangkan diri korg terlebih dahulu.then baru sambung baca entry nih..
so kepada nakiwa,trima kaseh sbb sedarkan aku utk 2 3 ari nih..
pasnih aku cube bley buat ko brubah..aku tatau pun aku punca segalanya.
mungkinkah aku harus pindah umah????
mungkin kau harus pindah umah??
tp aku xley dowh nak pindah.
sbb ko ngan aku kan partner in crime.
HAHAHAHAHAH.

but again kalo ade salah aku officially mintak maaf kat ko.
walopun aku akn menyesal sekejap,tp percayelah aku pasti akn menghantui idup ko selama2nya..btw,aku buat post nih tym ko gi umah badboy.pakai pc ko ok.
hahaaha.tp kalo aku xde dunia pasti merindui aku.dan aku phm kenape rumah senyap kalo aku xde.sbb aku la da troublemaker.
dasar nazay yg ske kacau idup org..
besar gak eh impak aku kat idup ko kan..hmmmm...

"bende yg menghalang aku untuk berubah adalah sang ganjil… aku perlu menyalahkan dea untuk semua perkara… walaupun bende yg x der kene mengena ngan dea…"


p/s:aku nak mintak maap sbb ko xdpt mkn roti tampal ari jumaat lepas.huhu.


sekian saja post tribute aku utk ko.lalalala..aku akn berusaha membuat ko berubah.

Monday, November 24, 2008

3 citer dalam suatu masa

salam,hai hei hoi wei..
kembali lagi aku menulis setelah berehat seketika.
ahahah...sebenarnye aku maseh tiada cerita best utk berkongsi ngan korang.so aku rase entry nih quite boring.so bek xyah baca.
sejak kebelakangan nih aku lagi ske jadik stalker dari tulis entry.ntah tatau.
mungkin sbb skang aku dah xtido lambat lagi.
fyi,skang aku dah tido awal.aku rase kalo dak2 mmu tau aku tido waktu2 camni mst diorang gelakkn,cop aku sbg budak skema.matilah..janji aku bgn lagi awal dari diorang.haha..korang mampu 5.45 pg dah tercongok bgn pastuh kul 6 dah gi main field jogging.
yes,aku dah mulakan habit baru skang.berjoging pukul 6 pagi.hehe..nih seme sebab pengaruh citer GP 506.walopun citer tuh aku kurang paham,tp askar2 yg berlakon tuh menyebabkan aku bersemangat mempunyai body seperti mereka.dats y aku berusaha xberape gigih skang.
haha..lagipun cik seroja pun berhajat utk menguruskan badannya.so ape salah kalo aku ngan die kitorg sesame menurunkan berat badan.
tapi kalo buat keje selalu xabes.so aku tatau la habit nih tahan sampai bile.aku harap bertahan lama la sbb aku mmg nak fitkan badan aku.heheh.bley arr pakai ape yg aku rase nak pakai pasnih..
xpe nazay,1 day nnt mst berjaya..(tuh die smgt berkobar2)

citer skolah plak.ok sem nih aku amik 2 subjek jek.antenna and propa ngan bahasa arab. aku enjoy blaja bhs arab sbb aku rase cam have fun jek masuk klas tuh.ustaz yg ajo tuh pon kool.jadik aku semangat gi klas bhs arab.klas antenna tuh ok2 jek la.hahaha..papepun 2 2 pun ade final so aku kene la wat elok2 nnt final.k final ade sebulan so,tangguh jap.

kat umah plak.arituh,(ahad lepas) aku,syazone,iqbal ngan nakiwa bergotong royong mengalihkan susun atur umah kitorg nih yg dah 2 thn susun aturannya.ni seme cadangan tuai nakiwa yg dah jelak melihat susun atur.maka,dikulikan kami utk mengalihkan barang2 dalam rumah itu.hasil kerja sama dan kerja berpasukan maka umah kami pun kelihatan seperti umah dalam citer "deko bersama eric" tuh.seryes aku xtipu.bley tanye iqbal.kalo ko tanye die,die akan ckp "kalo kat melaka nih ade syurga,umah kami la tempatnye".sambil membersihkan rumah,kami juga tidak lupe membersihkan tandas umah mengikut giliran masing2.hasilnya,tandas kami kelihatan bersih seperti iklan harpic yg ade afdlin shauki tuh.aku xpropa tau.(propa=propaganda).utk tujuan tidak riak dan bangga,maka aku xupload la gambo umah kami yg dah bersih nih.cume kalo nak jenguk gak,datang la ke alamat 35,jalan bukit bruang 3,tmn bukit bruang utama.

chow.

Tuesday, November 18, 2008

manusia berubah

salam...maybe this could be my emo post stelah lame gile aku xberemosi di ruangan nih.
xpe aku rase bende nih terapi(tulis bende emo kat blog) bagi aku.at least die xserabut dalam pale otak aku.

byk bende yg berlaku kat aku lately.tp more dgn citer sedey la.bende2 yg buat org terkilan,bende2 yg buat mereka terkilan.kekdg bende yg menjadik kebiasaan pun bley jadik luarbiasa kat org yg dah biasa dgn kite.so, manusia memang berubah..
aku jugak dapat mengetahui yg aku diserang amnesia n cpt lupa.mungkin petanda xelok utk aku.
aku slalu lupe bende2 remeh n juga xremeh.so,aku lagi ske xberjanji dgn org.takut aku lupe.terutama kat org yg mmg jenis menuntut janji.bersalah rasenya xmenunaikan janji.hmmm....
manusia berubah.

aku benci perkataan malang.sebab kite tau setiap bende yg berlaku tu mmg ada hikmahnya.
xde istilah malang.ia cuma dugaanNYA.

Thursday, November 13, 2008

yada yada yada

salam..
peh arini aku rase nak tulis byk2.sebab dah lame aku xmenulis.i mean tulis tanpa rase bersalah,xde pape nak difikirkan..
huhu..finally exam aku seme dah abes.
padahal org len seme dah abes dah.,aku baru nak abes.
last sem aku xgi exam 2 papers sebab xsehat.so kene la amik exam supplementary.
Alhamdulillah it was over now.grade aku tatau la.pasrah jek.at least aku dah boley rase hepi utk sem baru.pasnih tumpu utk sem baru.

so,ape citer baru.
updet skit citer kat umah sewa aku.sebelum ni,umah nih ade 6 orang yg terdiri daripada:

1)AKU
2)PADIL
3)NWA a.k.a NAKIWA
4)SYAZONE
5)BOBOY
6)ABG ANAS
7)LILY SI SUGAR GLIDER

TUH dulu.last semester.skang nih tinggal aku berempat jek.
aku,padil,nwa ngan syazone.

abang anas dah pindah sebab dah abes blaja dah.kini die keje kat kl.
boboy amik study leave tatau nape.

so tinggal la kami berempat utk dis week.maybe nex week akan tmbh sorg lagi penghuni baru..
siape die???
die adelah IQBAL.die bekas klasmet aku mase thn pertama kat mmu.
die rapat ngan nwa.
die kacak dan ske mengedit gambo.
lagi ape pasal die ek??
ntah..aku tatau.
xpe nnt die duduk umah nih aku bersesi taaruf same die.
haha.
ok la.
aku ade hal.
chow.

Tagged by Affanazami again


* take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.
* DON'T change your cloth. DON'T fix your hair, just take a picture.
* Post that picture with NO editing.
* post this instruction with your picture.


ok gambo di atas adelah tag dari si appan yg aku kene buat.since,br blik dari camping last week,so mud tuh maseh terade maka aku upload la gambo candid dari seroja.heheh..so skang aku ingin mentag orang di bawah:

1)shazwina
2)rased
3)nakiwa
4)rozieta
5)syud
6)nodee
7)sesape rase nak upload gambo die tuh.



award


nih award second aku dpt.
thanx rased kerana menganugerahkan award xseberape..award ke??so dh dpt award nih kat org laen.for this time xnak spesifik kat sesape..
aku nak bg seme.lalala..

Monday, November 10, 2008

skit jek

salam kepada semua.aku nak bgtau yg aku masih bernafas,bernyawa dan bernafsu lagi.
cuma aku xsempat nak mengexpresikan iriku melalui penceritaan.
byk cerita,kurang waktu dan usaha.
tunggu jelah..
aku tau korg xrindu pun cerita2 aku.
saje jek nak sedapkan ati nih.haha..
k la have a nice day.
chow.

Sunday, October 19, 2008

entry sebelum cuti semester

hey exam dah selesai.ok aku tipu.at least for my finals.supp tuh nnt mase cuti aku prepare la.nak feeling2 cuti sem plak.
hohoh..
dis gonna b my first cuti trimester yg aku kene pikir pasal exam.b4 dis ade aku pk,tp aku xstadi pu tym cuti.tp dis tym i have to study.a lot!.yela sum rumours says dat yg supp nih lagi susah compare to finals.so i have to beware bout this 2 exam yg i dah miss.oh ya, supp=supplementary examinations.diambil bile naek cuti 4 those who are failed in their finals ataupun yg mc time exam.
ok arr aku rase lately entry aku seme ade sangkut paut ngan exam.enuff bout exam.
citer pasal raye lite2 plak since raye masih berbaki 11 ari lagi kan.

so semalam,after abes exam aku,aku,yana,shat ke rumah syud(klasmet kami).umah die kat durian tunggal.pastuh malam plak gi umah wan cheng(cheng bukan surname dan xde kene ngena dalam surat branak die.cheng tuh name tempat.tp skang die dah xduduk kat cheng lagi.duduk kat taman paya emas plak).biase arr gi beraya,makan2 sembang2 pastuh balik.

haha..blik dari umah wan cheng aku ingt nk layan muvie,tp kawan syazone (roomie aku) dtg.diorg ajak syazone berkaraoke.syazone pon ajk aku.aku memula mls.tp memikirkan esk dah nak blik kluang n aku pon rase cam nak berpoya2,jadi aku pun follow arr mereka.membonceng dari wan,kami ke pusat karaoke SINARAN.hahah..aku bwk 2 lagu jek kat karaoke.dgn suare sengau,hauk kelongkang2 basah,selamba kodok jek la aku melalak kat sane.haha.name pon karaoke,blasah jek la kan.bukan af ke mesian idol ke dan ape2 lagi yg sewaktu dgnnya.hoho.

blik umah dah lewat tapi tetap gigih tgk muvie.haha..tgk gak la muvie.tp separuh sbb ngantuk.so kul 4 br la lelapkan mate.

ingtkan aku akn bgn pukul 10 la,tp harapan.pkul 8 mate aku dah terbukak.so ape lagi sambung la tgk citer separuh yg smlm yg aku tgk tuh sampai abes.

ni ha aku tgh tunggu parents aku amik jap lagi.diorg otw.pukul 11 lbey camtuh sampai la.aku pun xpacking barang lagi.just dah masukkan notes yg aku kene stadi blik nnt.tp bj2 aku seme besepah.rase cam mls nak bwk blik bj byk2 sbb nnt blik mlake blik,kene nek bas.berat nak pikul.so,tgklah jap lagi aku msk la mane bj yg bley aku capai.haha.gitukan.kat umah byk bj lagi,.relax ar.

ok sampai kat sini sje.jumpe lagi nnt.heheh..

BUTTERFLY IN MY BLOG





name pun award kan..so award nih aku telah terima dari 2 org iaitu cik shat dan juge lyana.so u guys time kaseh la memberi ak award nih.tq2 very much....sokalo dah dapat award nih syaratnye die kene tabalkan award nih kat org laen.so,aku nak tabalkan award nih kat org len arr:

penerima award ini jatuh mendadak kat:

1.rashid (ratu kontroversi malaya)
2.affanazami
3.tuai nakiwa(blog ko xkool sgt.tp aku nak bg award nih kat ko)
4.rozieta(blog nih ade jek citer panas.hahaha)


dAH cukup arr tuh.mls nak bg byk.huhuh..

so kepada yg dah trime anugerah ni,beberapa tindakan harus anda jalankan:

  1. Put the logo on your blog
  2. Add a link to the person who awarded you
  3. Nominate any number of blog you want to share this award with.
  4. Add links to those blogs on yours
  5. Leave a message for your nominees on their blogs.

Friday, October 17, 2008

hey ho

........................saat pena itu berhenti menari-nari,
saat itu examku finished already...........................

saje jek

hey ho.it me again.today is friday.
and this is my 4th entries on friday.hehehe.i dunno why i like to write on friday.i guess it is becoz da nex day is saturday which mean holiday.but not this week for me.tomorrow is gonna be my final paper.yeahhh final exam is over!!!!but........yeah,there is BUT here.i have to resit 2 papers after the sem break.fyi, i missed 2 papers for my final due to my not-pink-of-health condition.i got high fever last tuesday.i felt really bad.and now still feel bad but quarter of my feeling ar think wat am i gonna do during holiday besides stady for that 2 papers.ok.
enuff said.dah la nak mandi dulu.

bubbye.

Friday, October 10, 2008

exam raya

hey ho.selamat hari raya to all of u.for some ppl,i know there's no meaning of raya dis year coz they got exam.hey fellas,we are in the same boat.ok.throw that thing away first.

Today is 10th-day of raya.
i just had my basic economics,accounting and management during this morning.SO???
haha..i just wanna tell u.dah lama x tulis.so i feel like writing sumting here,after i see my fren who can still updet his/her blog during exam week.exam will come,but life must go on.why can't we give a lil space to do sumting that we are enjoy to do kan??so here i am.updating my blog.hehe..
next week i'm gonna have 4 papers which is on MONday,TUESday,WEDnesday and SATurday.How's DAt??3 papers in 3 days?dats not worst compare to my fren who had 5 papers in 5 days dis week.pity her but i really saluted her who can survived and still breathing till today.TEPUK untuk ROZIETA.clap2....Rozie ko BATU la.
if u putting me in her shoes,i dunno whether i will survive or not.
mungkin mati di tgh jalan or i can survived it too.But i really hope that will be our last hectic sem exam schedule.matilah ari ahad pun ade exam.university lain mampu buat exam hari ahad??
hoho.ok i think i kinda relieved now by wrote all dis craps.thanx blogspot to make a medium for me to release tension.i'm looking forward for my sem break which on next week..balik kluang and continue raya.not forget pow usu to make her-best-that-i-can't compare-to-anything-else lempeng.hehe..i love her lempeng.for those who dunno what is lempeng,it is a food that u can similarize to pancakes.sedap.....
ok enough for now.jumpe lagi di laen rancangan..
peacebeuponyou.

Friday, September 26, 2008

SELAMAT HARI RAYA

assalamualaikum dan selamat berpuasa/berbuka,salam sejahtera,

raya semakin menjelang.tp aku still kat melaka.yeay...blik esok(27/9/08).
tp aku rase cam guilty pleasure.guilty sebab the nex week after raya will be my final exam.tp its raya.no one can resist dat.i mean for those yg still kat mesia n dekat ngan family mereka.cam aku.johor ngan melaka.dekat jek.huhu.(still confuse with raya mode and exam mode)

k la,for those who can sambut raya without guiltiness,selamat hari raya kat korang.i oso wanna apologize kalo ade silap salah,terkasar bahasa,tercarut,terkeji.maklumla aku bukan sempurna dan perfectionist cam this 1 person tu.you know who you are.haha..aku juga nak mintak halalkan makan minum aku,terpaw korang ke kan??sape ingat.utang piutang tuh kalo aku lupe ingt2 kan la aku ye..hehe...semoga gembira menyambut hari raya bersama keluarga tercinta.


for those yg can sambut raya but still kene pk pasal exam cam aku,
selamat ari raya aidilfitri kat korang.maaf zahir batin dan mintak la halal makan minum ye..
nnt kiter stadi sesame kalo ade mase nnt..i mean bile aku blik mlake la kan..hahah..
raye2 jugak.notes menimbun jgn dilupe ok.hehe.

utk org yg di perantauan,in other words yg kat oversea sane,selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin kat korang,sesungguhnya korang sungguh beruntung sebab dapat beraya di tempat orang.memang la xbest sebab berjauhan dari family.but suasana raya yg korang rase tu lagi bermakne sebab disambut kat negara orang.u know org2 kaye sibuk nak beraya kat luar negara,but korang mmg dah raye kat luar negara.kan?kan?(aku berani ckp sebab aku xkan penah dpt rase beraya kat oversea.hehe).

aku xde gambo,e-card cantik2 nak tunjuk/tayang kat korang.
tp aku ade ucapan ikhlas nak tujukan kat korang,(dah xikhlas sebab aku dah kerek ngan orang tu)

selamat hari raya aidilfitri
dan
maaf zahir dan batin


p/s:saya xsabar nak pulang ke kluang.wink*

Friday, September 19, 2008

Kluang

Salam.arini aku bersiaran di Kluang,Johor.
Ye betul,kat kluang.haha..sy blik kg nih.homesick punye pasal + nak paw abah supaya belikan makanan best2 tym buka lagi.kat Melaka bukanlah xbest.best gak.buka pose ngan kekwn,budak2 rumah,classmates.tp semua itu memerlukan modal air liur dan juga duit.oleh demikian utk memenimalkan perbelanjaan aku yg dah terover bajet(perasaan dah terover bajet) adalah lebih baek utk aku pulang ke desa smula.tp sebenarnye bukan sbb bajet2 nih aku blik.sbb mmg aku memang kene homesick.mesti korg ckp aku gedik anak manja @ seme benda yg sewaktu dgnnya.aku pedulik hape.aku anak bongsu.so mmg kebykn perangai anak2 bongsu mcm nih..lalalalala~~.
Citer pasal trip plak.memula dari Melaka ,aku bertolak ke kluang pukul 3.15 ptg.itupun bas delay gak 5 minit.so pukul 3.20 approximately aku bertolak dari mlaka.then bas tuh benti kat muar,bt pht n lastly baru sampai kluang.oh ye,dalam bas aku jumpe ekin,ex-classmet aku mase alpha dulu kat MMU.die nak g bt pahat jumpe kawan die.(tatau arr kawan ke boifren).pastu kitorg beborak la.ye arr nearly 3 years since kitorg nek beta xbertegur sape.ekin ni skang kat MMU cyberjaya.so aku xbertegur ngan die sbb aku dah xjumpe die,bukan sebab aku bergado ngan die ye.jgn speku.huhu..pastuh sampai depan kuittho(name baru uni ni skang uthm) die pun turun dari bas.pukul 6.35 ptg,dengan perasaan gembira yg melonjak2,aku pun tiba di Kluang tanah tumpah darah ku.sronok gile.dengan langkah yg panjang,aku bergerak laju menyusur pulang ke rumah.yeah kejap jek dah nmpk kelibat umah kaler kuning nih.
Sampai umah,tgk abah ngah tgk tv.salam jap aku letak beg aku dlm bilik,gi dapur trus tgk arini buka ape.
YAHOO! makanan yg aku idam2kan ade kat meja.sronok.pastu aku mandi la utk menghilangkan kepenatan.pas mandi jam baru pukul 7.alah lambat lagi nak buak pose.lagi 5 minit.xtahan dah nih.utk mengelakkan lagi byk benda makruh aku buat,so aku menelentangkan diri kat dapur tuh sbb dah xthn nak duduk..mak aku tgk dan geleng kepala jek..(mst dalam hati die ckp,penat anak aku ni.sian die :p).pastuh azan kedengaran..it’s buka time.kali nih aku TIDAK GELOJOH macam 1st day buka dan juga telah diremind kan oleh mak aku kali nih supaye makan dgn bersopan.so,aku pun makan ngan berhemah gak utk mengelakkn kejadian muntah berulang kembali.ye arr xthn aku.huhuh…selepas makan dgn kenyang jek,(xde la sepenuh2 perut aku)aku pun melepak la di depan sambil menonton citer “SUTUN kembali lagi” kat tv9.drama nih br arini aku tgk stelah 3 episod die aku tetinggal.so aku tgk la dgn byk persoalan yg xterjawab sbb aku tatau starting citer nih camne.xpe nnt aku tnye si botak tuh .pas menonton aku terlelap………….(disini bukan aku sengaja nak terlelap utk xpergi ke teraweh,tp aku mmg terlelap).

So sedar2 jek dah pukul 4.20 pagi.trus kejutkan mak utk bersahur..so kami pun bersahur sekuarge.huhu…sonok dapat blik ke umah.arini nak paw abah lagi supaya bli makanan yg aku dah buat wishlist.kang malam kang abg earul plak blik.ley aku jumpe eamil.

Tamat.

Wednesday, September 17, 2008

Tagged by Dya Nadira

(i)Rules:

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog.


Starting time : 0424.
Name : s.g.
Sisters : None
Brothers : jonas brothers.
Shoe size : 12.
Height : 6".
Where do you live : Bukit Beruang,Melaka.

Have you ever
Fallen asleep at school :
- alwiz
Broken someone's heart :
- Yes,incidentally.
Sat by the phone all night waiting for someone to call :
- was until i felt asleep.

Who was were the last person
You danced with :
- myself
Last made you smile :
- shazwina
You last yelled at :
- Jessica( he)

Random
Do you like your hand-writing :
- currently yes.
Whose bed other than yours would you rather sleep in :
- paris hilton
Are you a friendly person :
- you judge.
Do you have any pets :
- yes.mealworm.
What are you doing right now :
- doing this shit.
Can you handle the truth :
- yess
Are you closer to your mother or father :
- My Mom.akukananakmak.
Do you eat healthy :
- ntah.
Do you still have pictures of you & your ex :
- No.
If you're having a bad day, who are you most likely to go to :
- myself
Are you confident :
- half2.

5 things I was doing 10 years ago
- I was in kelas 5 siantan
- I was a chubby boy who was so naive
- I was a prefect
- I memorized all my frens phone numbers
- I ate kuaci at skolah agama

5 places I am living in ( places I've lived in since i was born till current)
- Kluang
- Melaka
- Mersing
- Batu Pahat
- Kelapa Sawit

5 people I tag
- shat
- rased
- wan yana
- egy
- affan

(ii)
1. The person who last tag you is:
- dya nadira

2. Your relationship with him/her is:
- Ex crush(hahahaha)

3. Your five impression of him/her:
- she's cool
- She's smart
-she's friendly
- Multilingual
- dia pandai menaril
- photogedik

4. The most memorable thing he/she had done for you:
- She asking me to do this tag.:p

5. The most memorable thing he/she had said to you:
- sang hepi besday song beramai2 when i turn 19.

6. If he/she become your lover, you will:
- Lover? xmo arr..mane aku nak campak adik shat ko oi~~(nada kak baby)

7. If he/she become your enemy, you will:
- nanges laju2.

8. If he/she become your enemy, the reason will be:
- i curik her new phone tuh.

9. The most desired thing you want to do for him/her now is:
- Gi jumpe die kat cyber,borak2 ngan die sambil usha henpon baru die.

10. Your overall impression of him/her is:
- tiptop.

11. How you think people around you will feel about you?:
- si ganjil yang kejam,pembuli hamba Allah yang sorang nih,aku benci kau.

12. The characters you love of yourself are:
- loyalty.

13. On the contrary, the characters you hate yourself are:
- malas

14. The most ideal person you want to be is:
- penternak kambing dan lembu tenusu terbesar kat malaysia

15. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you:
- 1) shat
- 2) affanazami
- 3) latip badboy
- 4) rashid
- 5) rozie ta simpul
- 6) nodee
- 7) wan yana
- 8) mak azmi
- 9) rachel
-10) syu ghaz

16. Who is no.6 having relationship with?
- yes,with abg if die.

17. Is no.9 a male or female:
- female

18. If no.7 and 10 are together, will it be a good thing?
- they already together.more to les partner.kan korang panggil bebeh between urselfkan syud n yana??

19. What is no.2 studying about?
- political science

20. When was the last time you had a chat with no.3?
- 2 days before yesterday.it was during sahur.

21. What kind of music band does no.8 like?
- dunno 1.but i think is jiwag old folks kan mak azmi kan??

22. Does no.1 have any siblings?
- Yes 1 brother,1 brother had passed away, and 2 younger sisters.

23. Will you woo no.3?
- wtf,he's male.

24. How about no.7?
- dun want la.she's likes a bff to me.hehe.

25. Is no.4 single?
- single uols.

26. What is the surname of no.5?
- encik ibrahim

27. What’s the hobby of no.4?
- curanz.xde la he's like to read random process n queueing theory.

28. Does no.5 and 9 get along well?
- they don't know each other.

29. Where is no.2 studying at?
- UKM

30. Talk something casually about no.1:
- She likes to cook choc cake(nada casual)

31. Have you tried developing feelings for no.8?
- Never.

32. Where does no.9 live at?
- Ixora i think?

33. What colour does no.4 like?
- Pink.

34. Are no.5 and 1 best friend?
- err more like kakak n adik relationship.

35. Does no.1 have any pets?
- yes,at her home in kl

36. Is no.7 the sexiest person in the world?
- ask herself.she's meletop in baju kurung.

37. What is no. 10 doing now?
- completing her mini project assignment.

Saturday, September 13, 2008

short update kekdahnya

tadi hujan xhenti2,
lapar di dalam hati,
suarakan kat nwa_yugi,
dia masakkan maggi,
kari berapi,
sedap sekali,
xlahap sy kunyah maggi,
saya suka hati.

Tagged by Affanazami

salam.ok i got tagged by this fella.he wants me to include the 10 best picts.i dun like to take pictures.but somehow there's a lot of pics of myself.what r u gonna defined me??ya tenang2 aja.
ok without wasting my time n your time,see all of dis picts:

10
this pic looks cool coz it shows dat i'm sitting at the end of da high building.cam superhero plak.

9
i like this pix.it shows how 5-months baby boy held his milk bottle.i bet not many babies out there whose hold their milk bottle theirselves.

8i like my posture in this pics.dats ol.

7the good ol days.this is da pic of me when i was in my first year in MMU @ so called alpha year.this pic has a story behind it.just love the pic and da story.

6Her name is najwa.she's my anak sedara(dunno in english wat).just like her smile.so sincere.
dats y her pic in here.

5
di tepian pantai.
4 grup pic.i like grup pic.freestyle

3
i love to see ppl smile.so in this pic,there are many ppl smile.smile.:)

2senyum sampai ke pipi.xley sampai tlinga.but i will try.

1my most favourite.tendang2 sambil melompat.kredit to nodee to take this pic for me.hehe.


thanx,affan to give me this miserable tag.i said it so coz u will know once i tagged u.lalala..so now i would like to tag sum ppl so that they can share the best pics dat they have.
ok the person is:

shat
wan yana
rased
dya rusli
tuai nakiwa
latip badboy
syuhadah ghazali
enod
kang long@dila

korang seme,silalah la buat ye.

Sunday, September 7, 2008

nama

salam.aku kembali terapung2 di laman maklumat ni.
arini aku nak cita pasal frasa yang korang sampai mampus pun jangan letak frasa nih kat name anak2 korang.sebab ape?

ikuti kisah ni.

satu hari,ada pemuda ditahan polis kerana didapati mencurigakan walhal dia xmencurigakan sesiapa pun.

Polis:encik,ni name ape?
Pemuda:siapa?
Polis:name enciklah.
Pemuda:siapa?
Polis:encik jgn nak maen2 dgn saya.name encik ni sape?
Pemuda:siapa.
Polis:encik,saya tanya name encik nih siapa?nama penuh encik?
Pemuda:siapa dia.
Polis:nama encik la.encik nih ada masalah pendengaran ke??
Pemuda:sy blum pekak lagilah.(nada berang).nama saya siapa dia.
Polis:encik ni bergurau senda plak dgn saya.tnye main2.kluarkan ic encik skarang.
Pemuda:kalau encik xpercaya nama saya,amik ic nih.(sambil mengeluarkan ic dari dompet )
Polis:tersipu2.tertera di kad pengenalannya:

840404-22-4321
SIAPA BIN DIA
75,XXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXX

Pemuda:kan saya dah ckp.encik xpercaya.malah encik,berang plak dgn saye.mmg name saya
cam tuh.
Polis:maaflah encik.encik boleh pegi..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kisah 2:


gadis 1:hai.awak,nama apa?
gadis 2:awak?
gadis 1:awak dulu la.
gadis 2:awak.
gadis 1:awak la dulu.
gadis 2:AWAK.(nada menekan)
gadis 1:awak,saya Maloo.
gadis 2:apa yang awak malu?
gadis 1:xmalu.nama saya Maloo.
gadis 2:owhh,malu..awak,saya AWAK.
gadis 1:huh??
gadis 2:maksud saya nama saya AWAK.
gadis 1:name awak ngan saya same ke??awak cakap name awak sama ngan saye.
gadis 2:bukan lah.name saya awak.bukan same dgn awak.tapi name saya Awak.
gadis 1:owh awak.awak,selamat berkenalan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

skang dah tau dah nama yg korang xpatut letak sbg nama anak2 korang.pilihla name2 yg baek utk mengelakkan kekeliruan.sekian,terima kaseh.

Friday, September 5, 2008

kerana spageti..

(WARNING: THIS ENTRY MIGHT CONTAINED SOME GROSS STUFF THAT WILL MAKE YOU CANNOT EAT FOR THE WHOLE DAY.READER ARE ADVISED NOT TO READ IF THEY CANT BEAR WITH IT)


salam.ok,aku tau its ramadhan n korg mst terliur terbayangkan kesedapan spageti.
but ada kisah di sebalik makanan nih.oh ye sowi dah lame xhapdet pasal aku xde story best plus mls nak updet.nak updet pasal besday aku pun aku malas lagi nak citer pasal besday orang laen.so aku malas la nak hapdet.ok back to da story.

it was da first ramadhan when i was craving of having spageti during the fasting break(betul ke ni?).so my mum with her full of love made me da spageti plus sirap bandung soda as our drinks.peh... in my heart only-god-knows-da feeling and it made me xsaba2 nak buka puasa.
since it just da 0nly day yg i akan berbuka puasa ngan my fam,so i was lyk enjoy da day so much.It was 7.12pm,and i heard the azan maghrib.so its tym to eat la wei.started wif kurma n with the tamak haloba i took the spageti n i ate it.amik ko 2 pinggan straight.(fyi 2 pinggan nih standard aku di hari biase.so cam biasa jek la).the spageti was sooooooo deliciousss.then i drank soda bandung that my mum made.my mum n dad tgk jek kelahapan anak mereka tanpa sebarang kata2.huhuh..yelah it was my last day i can fast break ngan diorang b4 2-3 days b4 raya n it was the first ramadhan.so why lost da oppurtunity.actually my mom made some pudding as dessert but i can ate it coz my stomache was full.so i reserved it later after terawikh.ok i'm done eating my meal.so,i prayed seme2 la kan n chill kat hall waiting for azan isyak.suddenly.......

i felt something in my stomache.u know da felt when your stomache is full and you-just-felt-lyk to sendawa but cannot sendawa??malay said "angin".lyk dat arr i felt.so i took a nap to let the pain gone.so my dad woke my up to go to terawikh. i did.8 jek sebab xtahan n i also want to have a cit cat wif my fren/neighbour sbb dah lama xjumpe since dah nmpk die.so i balik rumah la with perut yg xsedap nih..

so ape kaitannya spageti ngan citer aku nih??tunggu citer baru separuh.

so it was 10.00 and angah(my cousin) came to my house with abg chik and uda.we were planning to see da DEATH RACE earlier.so he took me and we went to Kluang Parade to see the movie.seriously i cant stand the pain but i wanna see the movie.so i bought the assam utk hilangkan angin n perasaan loya.seriously it worked.i can enjoy the movie myself.It was a great movie.i bet you wanna watch it again because the story was so cool.So,after the movie,they wanted to go yam char + hookahing(shisha la tuh).i was berat jek nak follow but i followed arr.at the stall i wanna order limau suam coz kalo angin2 minum limau bagus but abes plak .(motif limau boleh habis.dah arr buat minum jek.)pastuh angah recommended me to order teh halia @ ginger tea(matilah direct translation).so i pun order arr.bley teh halia pun habis.wat the fish kan.seme jek habis.so i pasrah n redha jek la.After 5 minutes,i felt really discomfort.so i asked abg chik to take me home.so he did.sampai rumah,the first place i must found is da TOILET.*wink*

at the toilet,you wanna know what happened?????
i PUKED.PUKED.all the spageti came outside my mouth.i think all da spegeti dat i ate came out.pehhh..amik ko nazay.makan xbersopan.kan dah muntah2 plus sakit perut.i thought pas dah puked tuh ok,but my stomache plak problem.i have to format it 3 4 times dat nyte.really hard dat nite.so during sahur,i can't eat benda complex lyk nasi coz tekak dah xley terima.so i took bread with milo panas.mmg lemah gile ok.suppose i went back to melaka on tuesday but my dad changed the ticket coz die tgk anak die melepek jek.huhu..

so what's da moral of da story???
jgn la mkn spegeti xingt dunia sambil meminum air berkarbonat.kombinasi yg cukup membuatkn hari anda indah bak sang suria.

Tuesday, August 19, 2008

Tagged by Lofp & Rased

1) Are your parents married or divorced?
still married, Alhamdulillah

2) Are you a vegetarian?
Semi Vege.

3) Do you believe in Heaven?
Yess

4) Have you ever come close to dying?
Skit lagi

5) What were u doing 8.00 this morning?
made myself to go to Basic econs class.

6) Favorite time of day?
12am.sleeping tym.

7) Do you mind dating someone of the same sex?
hmm....depends.

8)Do you wear makeup?
no.used to wear eyeliner long tym ago.

9) Ever have plastic surgery?
no

10) Do you color your hair?
yess.with temporary dye.

11) What do you wear to bed?
suar panjang t-shirt

12) Have you ever done anything illegal?
of course.just now.

13) Can you roll your tongue?
yess

14) Do you tweeze your eyebrows?
can.

15) What kind of sneakers?
vintage look and rare

16) What is something you are excited about?
bulan puasa

17) What is your Hair color?
belack.

18) Do you talk a lot?
among my friends.

19) Do you snore?
no

20) If you could go anywhere in the world where would it be?
my dream world

21) Do you sleep with animals?
no

22) If you won the lottery, what would you do first?
gi bli loteri lagi.

23) Gold or silver?
suasa

24) Hamburger or hot dog?
kebab

25) If you could only eat one food for the rest of your life, what would it be?
low fat yogurt

26) City, beach or country?
beach

27) What was the last thing you touched?
keyboard

28)Where did you eat last?
kedai rsu

29) When is the last time you cried?
just now.dalam hati.

30) Do you read blogs?
yess

31) Would you ever go out dressed like the opposite sex?
kau bayau aku 1 juta.then for sure mak bley drag uols

32) Is there anyone you like right now?
yess

33) What’s your favorite shampoo conditioner and soap?
cap ayam

34) Do you talk in your sleep?
sumtyms when im too tired.

35) Are you popular?
haha.famous unknown

36)Are you currently depressed?
hmmm....

37) Ever met anyone famous?
yess.rased can count as famous x?

38) Do you feel that you’ve had a truly successful life?
yess

39) Who is the rudest person in your life?
adela~~~

40) Ricki Lake or Oprah Winfrey?
neither

41) Basketball or Football?
batu seremban

42) How long do your showers last?
5-10 mins

43) Automatic or do you drive a stick?
neither.menapak jek

44) Cake or ice cream?
ice cream vanilla peppermint

45) Are you self-conscious?
sumtyms

46)Do you care what people think?
depends

47) Have you ever given money to a beggar?
yess

48) Have you been in love?
just now

49) Where do you wish you were?
pulau tenggol

50) Have you rejected someone?
nope.someone rejected me.

LAYER 1 : ON THE OUTSIDE
Name : reeza Nazzeer
Birth Date : 30/08/1987
Current Status : teman serumah
Eye color : belack
Righty of lefty : lefty.

LAYER 2 : ON THE INSIDE
My Heritage : Malay + bugis + siam
My Fears : carnivors ngan mesin botak kepala
My Weaknesses : hehe.
My Perfect Pizza : Pizza yg topping die ade cendawan,ayam,udang,isi ketam,sambal2 skit,daging ngan telur ostrich

LAYER 3 : YESTERDAY, TODAY, TOMORROW
My thoughts first waking up : ambik air sembahyang~~
My bedtime : 12 am
My most missed memory : masa pas spm dulu

LAYER 4 : MY PICK
Pepsi or Coke : Coke
McDonald or Burger King : Mekdi.Parapapa i'm lovin it
Single or grouped dates : Single.
Adidas or Nike : adibas
Tea or Nestea : tea
Chocolate or Vanilla : vanilla.
Cappuccino or Coffee : coffee chap televisyen.

LAYER 5 : DO YOU…
Smoke : hookah
Curse : everyday
Take a shower : 2 times a day
Have a crush : god-knowa-who
Think you’ve been in love :agaknya
Go to school : was
Want to get married : ngan chek seroja manja
Believe in yourself : yes,i do

LAYER 6 : IN THE PAST
Alcohol : bau jek.alcohol buat cuci tape.
Gone to the mall : every month
Been on stage : was
Eaten sushi : yes,unagi best.
Dyed your hair : i nak hilite purple..tunggu rambut panjang skit.boley?

LAYER 7 : HAVE YOU EVER
Played a stripping game : jom?
Changed who you were to fit in : hmmm..

LAYER 8 : AGE YOU’RE HOPING…
To be married : 28

LAYER 9 : IN A GUY…??maybe in a lover?
Best eye color : hazel/light brown
Best hair color : itam ade hilite skit2.
Short hair or long hair : long wavy hair
Best height : sesedap mate memandang
Attitude : Understanding,matured,cool and sempoi.

LAYER10 : WHAT WERE YOU DOING…
A minute ago : thinking
Hour ago : lepak kat kedai rsu
4.5 hours ago : masjid sembahyang magrib
1 month ago : bermesra ngan eamil yg comel
Year ago : kene marah ngan mak.

LAYER 11 : FINISH THE SENTENCES…
I love: shoes
I feel : stress
I hate : selfish ppl
I hide : my damn dirty black secret.
I miss : u
I need : a break and freedom

LAYER 12 : TAGGING 5 PEOPLE

shazwina
affanazami
tun nakiwa
rachel oh
latip badboy

Tuesday, August 12, 2008

Tiada tajuk

salam kpada semua.hahaa.rasenya dah bersawang dah blog aku nih bak kater akak serena..
tp xpe aku pedulik hape.blog aku ske la aku nak biar sie bersawang.hahaha...
ape nak citer ek.k la seperti mane yg korang akan ketahui,bulan nih bulan ke"gembira"an aku.
sebab ape???dato siti ajak aku gi celebr8 anni die kah?mesia merdeka kah??jawapannya sebab midterm tests berderet2.ha tuh die every week ade midterm..tuh arr pelajar 'rajen' cam aku nih mmg akn menggelabah2 tarantula la bile midterm tests dah dekat.
sini aku tuliskan jadual aku:

13/8 - teori aturan dan proses rawak
19/8 - jaringan komunikasi
21/8 - pengenalan kepada sistem kuasa
(19 & 21 ni minggu yang sama ok)
28/8 - undang - undang utk jurutera
29/8 - asas akaun,ekonomi & pengurusan
(28 &29 pun same gak.minggu yang sama)

ha tuh die bulan 8 yg begitu sibuk.orang len duk sibuk nak celebrate merdeka aku sebok nak menyambut midterm test.tp dah fitrah pelajar....redha jek la kan.walopun ikutkan hati nak jek aku lari dari semua nih.heheh..btw ade juga 2 tarikh penting dalam bulan nih yg buat aku hepi.tp xpe nnt arr aku citer lagi pasal 2 tarikh nih..hahaha...kalo sempat.hehe..
k la nnt kiter jumpe lagi.

"mahasiswa bakal pencetus revolusi negara"(tu die ayat hari ni)

Wednesday, July 30, 2008

perjanjian SYUKUR 21

hahah tajuk mmg xnak mengalah kan.actually perjanjian nih dah dimeterai semalam pada tanggal 29 JULAI 2008 masihi.perjanjian yg berlangsung di rumah beralamat 35,jln tmn bukit bruang utama 3,tmn bukit bruang utama,melaka.mesti korg xsabo nak tau isi perjanjian yg ala2 citer filem nih kan...


ISI KANDUNGAN PERJANJIAN SYUKUR 21:

1)setiap org hendaklah bangun menunaikan solat subuh sebelum pukul 6.45 pagi.dan jika ia gagal utk bgn setelah dikejut dan melepasi waktu yang ditetapkan,maka hukumannya adalah
BOTAK!!!!.
2)setiap bulan apabila ade seorang yg sudah dibotakkan,maka perjanjian akn diteruskan utk bulan hadapan.(maksudnya sebulan akn ade seorg jek dibotakkan kepala.pastuh sambung bulan depan)

amacam ade beran?
gile xbudak2 umah aku nih?.korg bayangkan la rambut yg disayangi,dibelai dan dijagai dan disimpan hampir beberapa bulan akan hilang sekelip mata???
aku setuju perjanjian nih sbb die melatih aku bgn subuh hari2.n yg xbestnye kalo kene botak.
n aku tau bdk2 umah tuh mst xsabo nak tgk aku botak pasal diorg xpnah tgk aku botak.
mmg aku rase insecure when it turns to nite skang.seryes.tp sonok jugak wat keje gile camnih.
haahaha...pasnih kalo tg aku botak jgn tnye kenape k.

bye.

Sunday, July 27, 2008

anugerah

kau jadikan dia adanya aku,
dia terlalu sempurna untukku tuhan,
jangan kau ambil dia dariku,
sesungguhnya siang malam ku tiada beza tanpanya,
makan mandiku tiada maknanya,
lena sedarku tiada aturannya,
dia satu anugerah,
anugerah paling indah untukku.


dedikasi khas buat teman yang sentiasa bersama aku di waktu senang dan susah.

Thursday, July 24, 2008

krom

krom,
kau satu warna aneh,
tercetus hasil tindakbalas kimia,
kimia mu menghasilkan refleksi yang memandang mu

dirimu saksi segalanya,
suka duka dunia,
zaman mudanya ke zaman akhirnya,
tanpa mengira usia,
kau diminati jua,
warnamu menarik pandangan.

dirimu sungguh rapuh,
lapok dek hujan,
lekang dek panas,
sinarmu mudah menghilang,
sentuhan memberi konsekuensi,
warnamu sukar diyakini.

pergi-pergi sang air,
jangan kau hampiri krom,
aku mahukan krom itu bersinar,
seperti selalu.

karat,kau cela krom,
kau hilangkan seri krom,
nyah kau karat,
ko duri dalam daging,
kau kuasai krom kelak.

mungkin juga aku seperti krom,
perlukan jagaan,
atau mungkin aku akan berakhir,
dimamah karat dimakan hari.

skit jek

hai.dah lame xpost something.
this entry is dedicsated to all my frens.
if you drop by to this blog,just leave a msg to me.
hehe.all of you mean everything 4 me besides dis sorg bdk kecik yg korg-tahu-siapa la kan.
lagipun bulan 8 kan frnship day.so kira in advance punye aku bagi.
last but not least kalo korg singgah,
just bagitau "nazay seorang..............(tidak melebihi 100 patah )
thanx eh.
xde arr just nak tgk ape quality aku supaye aku bley upgrade lagi.
"loyal to 1 ,sevice for all"

Monday, July 21, 2008

short notes

salam kepada semua.
aku xsempat nak updet blog buat mase terdekat nih.ade hal plak.
so kalo aku ade mase nnt aku updet.
btw skang aku more otu karya2 artistik seperti poem.
sbb bende nih jek yg buat aku rajen nak updet blog.kalo aku rase nak berkarya nnt aku upload karya aku di sini.tp kalo aku rase nak coret ttg rentetan idup aku satu ari nnt pun aku akn tulis.tp skang aku ngan ske utk berkarya sastera.haha..jiwang2 skit.

Saturday, July 12, 2008

senaskah buku

ada senaskah buku,
tebal isinya,
tinggi bahasanya,
indah tutur bicaranya

ada senaskah buku,
ada alkisah gembira,
ada cereka duka,
ada penawar sakitnya,
ada suruhanNYA,
ada peringatanNYA,
banyak fadhilatnya,
tenang bila membacanya.

ada senaskah buku,
terbiar usang dimamah usia,
terbiar di para-para,
disiat-siat dipijak-pijak,
dibiar lembik tiada bernyawa.

JANGAN!
jangan biarkan senaskah buku itu,
jangan dibiarkan ia merana,
ambillah dia,
belai dia,
bacalah dia,
sayangilah dia,
simpatikan dia.

Friday, July 11, 2008

dia dan melodi kita.

saat waktu berdetik,
tika itu melodi itu berkumandang,
aku duduk di satu penjuru.

kau,kau ada di situ.
sama.
kita menikmati melodi yg sama.
kau,aku, kita,
ya kita.
kita mendengar suara yang sama,
nada yang sama,
gelombang yang sama.

saat itu mata kau dan aku,
saling berpandangan.
iris coklatmu memandang itam anak mataku.
waktu itu chorus menerjah ke udara,
jiwa kita bergelora.

kini melodi itu ke udara lagi,
kau di sisi,
menemani,
kini kita girang bersama bernyanyi,
melodi kita.

Tagged by Rased

meraselah rased tag aku plak.



1) What is the most important thing in your life?

kerane diriku begitu berharge.me,myself,my family,shahnaz,my beloved frensss.

2) What is the last thing that you bought with your own money?
nasi lemak ayam ngan air susu+laici

3) Where do you wish to get married?
at my house coz i lyk da noise of relatives and neighbourhood.(kampong mode)

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
NOW? 21.

5) Are you in love?
basically yes.technically true.physically mad.

6) Where was the last restaurant you had dinner?
wimirie while skipping some classes.don't follow me.hehe.

7) Name the latest book that you bought?
buku teks random,process and queuing theory .

8) What is your full name?
abdul qulub ibni hussein al-lempoyak.

9) Do you prefer your mother or father?
both.mom for story telling,feelings,moral supports and dad for advices,financial supports

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
hang jebir.

11) Christina or Britney?
or

12) Do you do your own laundry?
no.my mesin basuh do it for me.i did dried the clothes jek.

13) The most exciting place you want to go?
pulau sipadan.

14) Hugs or kisses?
kisses.yang ade caramel dalam die.

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
fahmi:
1)glamourous
2)hot papa
3)chandow
4)baek hati
5)friendly

16)8 things I am passionate about:
1)studies(poyo2)
2)driving licences
3) my weight
4)tido
5)melody
6)shahnaz
7)shoes
8)camera

17)8 things I say too often:
1)lahanat
2)motif?
3)dow
4)uols

5)hoho
6)atoi
7)lalalalala
8)beb

18)8 books I've read recently:
1)utopia
2)utopia
3)-

19)8 songs I could listen to over and over again:
1) Fight for your rights - ACAB

2) 11 Januari - Gigi
3) Take a bow - Rihanna

4) Milk in Bottle - Meet Uncle Hussein
5) See You Again - The Eleanor Shortgun Affair
6) Say hi - Couple
7) Chinta - Butterfingers
8) Lucky - Jason Mraz ngan Colbie Cailat


20)8 things I learned last year:

1) Belajar rajen2
2) theres some1 behind your back
3) be patient

4)live in presents
5) loves my girlfriend

6) appreciate your family
7) loves ur friends very much

8) save the cheerleader,save the world

8 people to tag
  1. Nor Shazwina Shahnaz
  2. Affan Azami
  3. Latip Badboy
  4. Tuai Nakiwa
  5. Haaziq Zahar
  6. Syuhadah Ghazali
  7. Lyana syber
  8. Those who are stalkers

Thursday, July 3, 2008

lalala~~

salam..

another day today.nothing special except aku ade lab n berjaye menyiapkan lab tuh.hehe.yeah xde lab report nak kene hantar.esk jumaat.bley blik kluang.hehe.dpt jumpe eamil(my nephew).so ape nak citer arini eh??

owh dah 3 ari dah i xbg pape briter kat my gf.haha.lousy bf.so who cares rite?
ske ati aku la.emo jap.hahah..maaf la.emosi xstabil lately.
mungkin aku kehabesan modal lantas mula mencari publisiti murahan dgn menyiarkan citer sendiri.ok its not what you think ok.

k arinih aku nak citer pasal bende yg aku tringin nak buat sgt.


1- gi mintak maaf kat kawan2 seme (sowi la kalo aku ade salah silap kat korang.halal makan minum utang piutang tuh).

2 - g mkn kat kdai mkn yg aku ske.aku nak mkn naan special,nasi goreng daging kat enak tomyam,chicken chop kfc,n mkn kat mekdi puas2.hahahhaa.

3 - g wat bungee jump.aku tringin sgt nak wat bende2 nih.kat mesia kat mane eh ade bende nih??terjun menerjun nih best

4 - g ice skating.haha.tgk si rased citer men ice skating best.

5 - gi piknik lagi.aku ske piknik kat air terjun.xpun kat sungai2 mane2 yg bersih dan segar.nnt aku koling2 angah n gang bile nak g piknik eh.rindu kesejukan air sungai.

6 - nak jadik pemegang duit seposen paling byk kat mesia nih.(actually sy tgh kumpul duit seposen skang nih.hopefully kerajaan xlupuskan duit seposen nih)

7 - nak candle light dinner kat gazebo cam dlm citer CINTA tuh ngan most meaningful person for me.

8 - nak jumpe affan azami.tapi bile jumpe die aku xnak shake hands.aku nak pukul die separuh mati.pastuh baru aku ckp "appan,ko sehat?"

9 - nak beli tanah byk2.aku nak bukak ternakan kambing ngan lembu.so xyah la asyik order nasi goreng daging jek.sbb daging dah byk,bley aku suh sesape yg rajen masakkn aku nasi goreng daging.

10 - nak keep in touch ngan seme yg aku kenal skang.hopefully korg xjadik stranger utk aku nnt.

11 - nak buat byk d.i.y things utk dihadiahi kepade chek shazwina shahnaz.tp mase xcukup.so sy xbley nak buatkan byk brg2 d.i.y utk kamu.kamu taukan d.i.y things sgt bermakne kpd sy.walaupun xcantik,kamu sudi simpan(kamu simpan ke?).n xlupe juga kalo korg bestfren aku,korg maybe akn dpt d.i.y things dari aku.hehehe..

12 - nak lulus driving license so dat aku bley drive nnt.tp xsempat2 lagi nak abiskan.

13 - nak baling batu kat keter sesape ar.especially bmw 7 series.cambest jek dpt baling batu kat keter.aku xpnah try tp tringin nak buat.perhaps ur car?

14 - nak tido sepanjang hari tanpa buat ape2 melainkan tido.

15 - nak bli byk suar bundle.dah lame xgi bundle bli baju ngan suar.dah addicted ngan barang bundle.walaupun terpakai,tp brg bundle murah n berjenama.lalala~~

16 - nak bli kasut tuh.cantik.tp dah ade dah kasut kat umah.dah arr blom pakai lagi.tp xthn la tgk kasut tuh.xpe nnt ade duit lebey akn ku beli kasut itu.muahahah..

17 - nak kuar ngan sesiapa tanpa ade org risau n kisah even with my ex - girlfren(pengakuan ikhlas.hello! she just my ex.mcm la si X tuh sudi jek nak kuar ngan aku.)

18 - nak pakai baju sekolah balik.rindu uniform.

19 - nak jadik kawan yang paling berharga pernah korang ada.

20 - nak bgtau shazwina shahnaz bahawa sesungguhnya saya dah xmarah awak lagi dan saya harap awak berubah menjadi matang.saya harap awak fahami saya seperti mana saya cuba fahami awak.(alahai jiwang la plak si nazay nih)



harimau mati meninggalkan belang,
kalau aku mati?
aku nak tinggalkan jasa.

Tuesday, July 1, 2008

aku benci.

benci.aku benci tersepit.aku benci,dikongkong,aku benci memilih.

abaikan aku

aku ingin ke suatu tempat.jauh dari org.jauh di seberang.kat sana,xda org kenal aku,xda org kisah pasal aku,xda org yg sekat aku,xda org yg tau itu aku.kau tahu kat mane tempat tu?

aku ingin bebas,terbang macam burung,riang macam muzik berkumandang,segar seperti bayu menyapaku.
tanpa ketegangan,kusut,perasaan cemburu.kau tau mane nak cari semua tu?

aku ingin keseorangan,tidak memikirkan sesiapa,tiada sesiapa menyapa,tiada hati terluka,
tapi berapa lama aku boleh bertahan?

arghh....

aku hanya berfantasi lagi.kali ini aku memang ingin sepi.rasa marahku menjadi-jadi.
kenapa aku?kenapa aku?kenapa aku?


kau tahu mana lagi penting dalam hidup ini?kau tahu siapa paling penting dalam hidup ini?
kau tahu apa yg sepatutnya engkau tahu?

biarlah aku saja yang tahu.biar aku yang terima semuanya.biarlah...biarlah....asalkan kau puas dengan egomu,amarahmu,prinsipmu,ideologimu.

aku hanya aku.aku tetap aku,tapi aku tidak akan selalu begitu.

Wednesday, June 25, 2008

aku,kanak-kanak dan lori sampah

salam kepada semua..

arinih aku terkenang kisah mase aku kecik2 dulu.walaupun ingatan dah nak kabur tapi still bley lagi la citer kat blog nih.kali nih aku nak citer pasal pengalaman aku n aku rase xde org len yg penah rase pengalaman mcm ni ngan aku.

arituh mase aku cuti,aku tgk tv kat umah.seperti biase la kan.cuti ape lagi yg bley buat besides mmbuang mase n menaip sms yg diterima.aku sgt mls menolong mak aku.sekian terima kasih.xbermakne kalo die suh aku xbuat ok.so tgk lepak2 dpn tv tuh tetibe aku dgr suara bising dan segelinap hidung aku terhidu sesuatu aneh.aku usha kat luar.rupenye lori sampah kat luar.owhh,xde plak mak aku panggil suh buang sampah.dah buang la kot terdetik dalam ati aku.so,dalam keadaan lori tuh lalu dpn umah,(aku rase sbb bunyik enjin die yg kuat aku dgr).bau die tuh agak kurang menyenangkan la.bau sampah kan.so ape kaitan die ngan pengalaman aku???
jap aku ngan nak cube sambungkan dgn citer td.

so,back to da story,tetibe aku teringat yg mase aku umur dalam 4 - 5 thn(can't remember anymore), aku selalu naek lori sampah and uncle driver lori tuh kool jek bwk aku nek lori sampah die.ye beb,naek lori sampah sambil dibawa aku pusing2 1 jln dkt umah aku.dkt jek.tp tym kecik dulu aku rase cam jauh jek die bwk aku pusing2.pastuh aku rase tiap2 ari aku tunggu pakcik lori sampah tuh dpn umah utk dibawak aku pusing2 .kool x??org besenye ayah bawak jalan2 nek motorsikal la,motokar la,atok bwk jln2 la but aku pakcik driver bwk jalan2 nek lori sampah.LORI SAMPAH.skang dah 16 thn berlalu,peristiwa tuh sampai skang aku ingt.pastuh arituh aku bgtau kat mak aku,die gelak jek.die ckp"ni la budaknye yg nek lori sampah".pastuh aku tnye la kat mak aku pasal pakcik driver tuh.die ckp die dah pencen dah.aku rase aku ingt skit2 jek muke pakcik tuh.hahaha...so bile aku blik kluang bile aku nmpk lori sampah aku tringt yg aku penah lepak dalam lori tuh.bukan skali dua tp aku rase cam byk kali kot.hahaha....

sebenarnye aku kekurangan idea nak menulis,so nih jek citer yg aku rase aku bley sampaikan.heheh..

Friday, June 20, 2008

hari ni hari bodo sy mak incik..

salam kepada anda semua....

seperti tajuk entry di atas arini adalah ari bodo sy mak incik..aku rase kesan tido selepas asar dan byk tido dah menyebabkan otak aku gagal berfungsi dgn baek lantas menghilangkan ingatan aku sedikit demi sedikit??adakah petandanya aku semakin tua dan akan nyanyuk 1 day?(selisih dan mintak dijauhkan.nauzubillah)peh peristiwa ini membuat aku fikir panjang arinih..seryes aku still malu semase menulis entry nih.tanpa membuang masa lagi mari aku berkongsi kisah ngan korg walopun mengetahui pasnih org akn label aku bdk yg sengal,lembab.dan sewaktu dgnnye.aku peduli ape every1 akn ade 1 dumb day moment.(aku assume jek).n seblum aku lupe,adekah formula engineering yg complikated mmbuatkan otak aku gagal mengingat bende2 yg simple lagi mudah diingt kanak2 seusia 7 thn???

citernye camni.


suatu hari A nak sewa kter selama separuh ari.then si B bgtau la hargenye.maka si A bertanye si C adakah berpatutan kadar yg diberikan oleh si B?maka dgn konfidennye si A ckp yg separuh ari tuh = 6jamXkadar sewa sejam.lantas si B pun terasa munasabah ape yg si A ckp tuh lalu pergi ke rumah B utk mendapatkan kepastian..

5 minit kemudian....

telefon bimbit si A berdering....si A menjawab panggilan.Dari si B.si B pun dgn suara keras(xde lah keras sgt pun) melaungkan "HOI SENGAL SEPARUH ARI ADA 12 JAM LA WOI!!!"
Ketika itulah si A sedar bahawa dia telah melakukan kesilapan yg bley mengundang marah cikgu math darjah 2.OK lah semua sehari ada 24jam.separuh ari ada 24/2 = 12jam.

moral :jgn tido lepas asar dan buat perkara yg melemahkan minda anda semua.


begitulah cerita di atas.bodokan smpai lupe perkara paling asas dalam idup.org xsekolah pun tau.malu sgt ok.smpi skang aku rase malu nih.tebal jek muka..
hahah...tapi xpe kekadang kesilapan mengajar erti kehidupan.tu die falsafah falsampah.lalala~~

jadi fikirlah sebelum bertindak.jangan sampai termalu cam aku nih.malu sgt.name jek budak u tapi IQ darjah 1..

kite hendaklah bersyukur dgn nikmat yg dikurniakanNYA kepada kiter.jgn smpai nikmat itu ditarik balik semula.(wanauzubillahiminzaaaliq)