Sunday, December 14, 2008

It's SUNDAY.

salam.arini ari ahad.13/12/08.masih lagi di tahun yg same.xsabar aku nak tukar tahun 2009.
ok,arini aku nak bgtau yg 5 sebab kenapa korang xperlu ajak aku main masak2,(tolong masak):
aku tau entry ni membuka pekung di dada.but i dun care.this is me.aku perlu jujur.hahaha..

ok aku akan listkan mengikut skala 5-1(5-xbest,1-terbaik);

5)kehidupan sebagai anak bongsu,(skang dah tunggal since abang aku dah kawen)menyebabkan aku jarang ke dapur menolong mak aku kat dapur.so banyak kerja2 dapur yg aku xreti buat.plus bapak aku seorang yang rajin menyebabkan aku xberpeluang utk melakukan kerja seperti menyiang ikan,ayam,sotong dan lain2.so die jek yg buat kerja tuh selepas die pulang ke pasar.aku sayang bapak aku.jadi aku memang sangat awkward dalam menyiang2 hidupan laut dan darat nih.

4)aku kidal.so,mak aku takut aku bermain dengan instrument dapur seperti pisau,parang,senduk.lantas aku lebih suka bermain dgn alatan2 dapur yg sudah digunakan.dalam erti kata lain,aku mmg suka basuh membasuh2 nih.ko bagi jek la segala mak nenek periuk,kuali,pinggan mangkuk,aku xkesah.aku ske bersihkan.mungkin juga pengalaman membersihkan pinggan2 kotor semasa majlis perkahwinan org lain kat kampung aku dulu,menyebabkan aku minat membasuh.

3)sememangnya aku suka makan.xsuka masak.walaupun,kekadang aku rase aku mampu menghasilkn makanan lagi sedap daripada nakiwa,tp biar ar.sebab aku malas.dalam rumah sewa yg kebanyakannya reti memasak,so lebih baik aku pura2 xreti masak.(memang xreti pun,xperlu pura2)

2)aku lagi suka berhibernasi.bukan2.mata aku selalu silau.jadik solusinye,aku suka memejamkan mata dan hidup di alam fantasi yg tak silau tuh.lagipun dunia terlalu kejam skang.aku xsanggup nak lihat kekejaman dunia dan juga kekejaman nakiwa (dia kejam ke?).

1)selepas 3 kali insiden yg xdiduga berlaku setiap kali aku menolong mereka(merujuk kepada ahli2 rumah sewa aku) di dapur dan menyediakan bahan2 utk dimasak,aku mengaku aku memang bad cook dan sememangnya xberbakat di dapur.aku tau aku mengecewakan semua orang.tapi xbest la kan kalo korang masak xde obstacle.at least korang ade aku.pemberi obstacle kepada korang.xgitu budak2 rumah saya??baru lah meriah.lagipun aku rase lagi bermakna korang makan makanan tuh selepas bejaya mengharungi dugaan tuh.oh ya dan aku still counting insiden tuh.maybe next tym.sape tau kan?


kesimpulannya,jangan ajak aku memasak bersama.kerana mungkin korang akn end up kebuluran dan juga menyebabkan pembaziran.tuhan marah orang yang membazir.jadik sila bagi aku tugas yg xberkaitan dengan penyediaan bahan makanan utk di masak.kepada seroja,saya seorang bad cook.adalah wajib utk kamu belajar masak2 supaya kamu boleh menyebabkan perut saya maju ke hadapan kelak.peace.

2 comments:

Affan Azami said...

tu dia lelaki sejati. kne tabik sket.

p/s- the point is, U CAN cook kan? cume, MALAS

Sang Ganjil said...

hahah.lelaki sejati la sgt.
aku masak sket2 bley .kalo stakat buat truskan idup boley arr.kalo buat jamu orang memang hancus.hahahaha.