Monday, December 26, 2011

Hectic week during final week of 2011

Hello there world.
How u miss me of not writing in this for awhile? (bajet ramai jek readers kat blog ni)
Ermm these past few weeks were really made me sick. thinking i should register myself for time management class.yeah, for me now time do really matters.
Remember Raihan's song - ingat 5 perkara, yeah my situation now is
"lapang sebelum sempit".

Yeah past few weeks really taught me how to appreciate your time.like seriously i really in fast lane.everything must be executed well and according to their timelines.

let me tell u what i did in December

1-11/12 - LIMA 2011
14-29/12 - prepare for submitting a tender/finish my unfinishs job before year end.
yeah months of works.LOL. (bajet macam ko sorang jek yang busy.poyo jek)


well, its a good learning processes for me actually. To get used of this working world.
If before this, i can say, "nah, works can wait or i should find another options for it" but few weeks ago really taught me "dude, u are the really option.how you gonna do it?"

well enough bout works.actually my schedule for December 2011 is really tight.
From my planner the only date i can take a deep breath is on 29/12/2011.I hope i can really take a deep breath during that date.seriously.

Well, the only reason i can write now is while waiting the printer to finish printing my documents.

wish me well people.i hope i can go through this.

Ok, time to get it finish & done.
See you in new year.

Peace.

Wednesday, November 30, 2011

Tahun Baru

Salam.
Tidak terlambat rasanya untuk gua mengucapkan selamat menyambut tahun baru tahun hijrah 1433.hari ni 4 Muharram 1433.semoga dengan baru ni kita menanam azam baru dah berhijrah kepada benda yang lebih baik..

Haritu gua ada citer pasal berubah menjadi lebih baik dalam Edisi Monolog kan.Tgk perempuan jek rasa nak jadik baik.hari ni gua browse gua jumpe dalam hadis 40.pastuh dalam hadis 1:

" Dari Amirul Mukminin Umar Al-Khattab r.a katanya : " Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : - ' Hanyasanya amalan-amalan itu adalah ( bergantung ) kepada niat, dan hanyasanya bagi setiap manusia itu apa ( balasan ) yang diniatkannya. Maka barangsiapa yang berhijrah kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya itu adalah kepada Allah dan RasulNya. Dan barangsiapa yang berhijrah kerana dunia yang ingin ia memperolehinya atau kerana seorang perempuan yang ingin ia menikahinya, maka hijrahnya itu adalah atas apa yang ia berhijrah kerananya.'

gua facepalm terus.Insaf2.

Tapi beruntung sebab tersedar skang kan?
Ermm..

Kbye.




Thursday, November 24, 2011

Tunggu

demm aku paling xsuka menunggu.tapi sebab ko ckp ko nk call balik,aku pon tunggu.
asal aku bley rela nak tunggu2 nih?
arghhhh "otak kata jangan hati pula kata ya" la ni.

Erm ade satu quote aku baca kat fb:

"Lelaki senang utk menyukai/mencintai tapi sukar melupakan"

berdasarkan statement ni la aku rasa aku mmg tergolong dalam lelaki normal.n bukanla seorang laki tu bley dianggap lembab move on.sbb mmg tabiat dia sukar utk melupakan.

manakala

"perempuan sukar mnyukai/mencintai,tapi senang melupakan"

well.kalau ko tanye pendapat aku, aku dpt rasekan statement ni nmpk pompuan mcm kejam.dah la ko kemain susah nk suka die,cinta die,pastuh senang2 jek ko lupakan.so aku rase senang la jugak utk diorang move on?begitu ke?atau melupakan meaning diorang seorang pemaaf?

apepon tafsirannya, aku tetap rasa yang memang susah utk aku melupakan.macam ko men lagu gersang-masih aku terasa.mcm tu ar.
tapi skang beribu sesalan ar in kat tlinga aku.
hahaha.

ok, telefon belum berdering lagi.
aku tunggu.
lambat aku tidur.
tapi utk ko, sebenarnya aku memang akan tunggu.


Nak dapat apa yang kita nak,kena berusaha kena bersabar.

macam bait2 lagu malique;

"Lepas cakap besar tanam pokok
Pasti belum boleh berteduh besok
Dan kalau tak berbuah doa sehari lagi"

Monday, November 21, 2011

Laki Dan Rusuk Kiri

Salam.Aku baru balik outstation.Gila gigih nak menaip kan?macam dah xde esok.
Bukan.aku nak share statement yg memberi maksud mendalam.

Ok statement ni terhasil dalam keter.Skang aku rase perbualan dalam keter sgt kool bile ko converse benda2 cambest.n kekadang idea2 bernas jugak terhasil dalam keter.K esok keje.bek gua citer jek ape yg gua dapat hasil perbualan dalam keter.

Laki.
Apa sebab sebenarnye die tergila2kan pompuan?
kenapa die nak sgt dgn pompuan?

Salu kite mesti ingt sebab rupe, attitude, common interest,love at first sight?erghh banyak lagi la alasan yang boleh kite bagi utk jawapan mengapa seorang laki mencari pompuan.

Kadangkala kita terlupa benda ini?

Laki dilahirkan cacat.
ye la cacat.sebab bilangan tulang rusuk die xcukup 1.
mana pergi?

kan kejadian seorang pompuan tu dari tulang rusuk seorang laki.(metaforanya).


Jadi sebab yang paling awesome boleh digunakan utk jawapan soalan tadi adalah
laki mengejar pompuan itu utk mengambil haknya semula.
Rusuk Kiri.

Jadi di sini adalah contoh ayat awesome utk seorang laki memikat gadis idamannya:

"Saya rasa awak adalah rusuk kiri yang saya cari selama ini.Sudikah awak melengkapkan bilangan rusuk saya?"

Ok aku rase ayat tu confirm failed.
dah aku nk tido dah.

P/S: jgn cakap aku ajo ajaran palsu eh.sape suh ko percaya kalo ko dah tau sesat.

Wednesday, November 16, 2011

Monolog

Arini; atas motor, tgh jalan, kat stesen minyak.
aku sempat berfikir2.
last skali ade 1 monolog buat aku rase,
"i think i should end it.I'm done"

In my age right now, I think to find a gf is someone u should take her as your future wife.
So, it made me realizes that,

"hey, if i have a gf now, am i in the stable condition?, enough money to at least to marry with her?

ye.aku baru sedar.dalam bank pon duit skit lagi.Kete pon xde.umah xde.no wonder la die mcm xinterested kat aku.*sigh.Nak bonzai atas bukit, tapi ko jalan sedepa pun xmampu.

ye tym ni aku teringat peribahasa,

"cermin diri"

Erm, perempuan.ko xkan habis cerita kalau menghuraikan perihal mereka.



Sunday, October 30, 2011

Friday, October 28, 2011

Gua sangap coldplay hari ni

Episod lagu2 coldplay.

Hari ni jumaat,28/10/11.

telinga gua sedang disajikan dgn santapan lagu2 coldplay instead of nasyid2 di hari
jumaat ni.Apa la nazay ni.

Gua suka lagu2 chris martin nih.layan.pandai die gubah lagu.Gua suspect die sohai
mase buat2 lagu ni.pape pun dengar tym2 cani mmg best.hahah.
arini gua merdeka lagi.bos xde kat ofis.tp gua dibelenggu keje.sampai bile nak siap,
gua pon tatau.makin hari makin malas.acane nak jadik baik?ish..

arghh gua kan tgh sangap coldplay.bagi gua kenyang dulu dgr lagu2 nih.
Album terbaru die mylo Xyloto.ok la lagu.(ckp mcm gua dah khatam 1 album padahal br dgr
2 lagu jek pon).

tp serius la mase gua blaja dulu mmg gua dgr tym bosan,sedih, hati berbunga2.
mase gua rindu kat awek gua dulu (skang Ex) gua salu dengar "lovers in japan" pastuh mula la start msg jiwang2 bagi kat dia.hahaha.

bile down, gua dgr "fix you".

tapi seme lagu pon mcm masuk jek la.

k la gua end up this post dgn lagu baru die,

Coldplay - Don't let it break your heart

Wednesday, October 19, 2011

Edisi Monolog

monolog:

"tak semestinya aku mengalah, aku xboleh kawan terus dengan dia.boleh jek nak kawan.
tapi dia ar.boleh ke tak nak terima aku jadik kawan dia?oh c'mon aku masih ingat kot dia ada masa aku susah.takkan aku nak lupa camtu jek.memang x la.bukan aku makan budi, tapi sayang ar, persahabatan kot.aku tak nak take it to the next level sebab takut kalo faktab aku takmo jadik macam B.terus senyap.jadik kawan pon ok ape?lagipun a queen deserved a prince.a knight macam aku ni, cari la dayang2.baru ohsem."

"gua nampak dia, gua terus nak jadik baik.terus gua teringat kata2 pujangga lama yang indahnya manusia kerana akhlak.ntah gua maen petik jek susunan.tapi gua sure la mmg ada something somewhere cakap pasal perangai ni.tapi gua baik sebab gua nak jadik baik atau sbb gua nak kat dia?dem.kekadang lucky gak rasa sebab dapat experience benda2 camni. ah kenal2 dulu pon ok.kalo dapat kawan lagi ok.dapat sangkut, memang gua simpan dalam poket.hahaha.berangan itu perlu utk memastikan kemandirian spesiesnya."

cinta.boleh buat orang gila,bersemangat,angau dan lain2.aku cuma harap dia cinta terakhir aku kalau btul aku dengan dia.tapi kalau cinta itu masih belum aku jumpa,
aku akan tunggu,aku akan cari.

Tempat Baru

Salam semua.arini gua dah mula bekerja kat ofis baru.
Ofis baru tapi syarikat masih sama.asal kene pindah?arahan pihak atasan.jadik gua selaku orang bawahan ni menurut sahaja.

Hari pertama kat sini: Dari pagi sampai sekarang mood nak bekerja xjuga timbul2.gua bukak laman sosial, gua mentelaah blog orang, last2 nih gua update la blog nih.
matilah curi tulang kan?abes dah gua xbersemangat nak buat keje.acane nak buat kan?
jangan contoh perangai gua nih.

Hmm.ape yg cambest kat ofis baru nih? orang cakap die adalah downgrade dari ofis lame gua tu.orang cakap.pada gua soal downgrade ke upgrade ke gua lagi pentingkan penduduk kat ofis ni.sebab muka2 nih yg gua kene mengadap selama gua ada kat sini kan.so far ni gua rasa ok la.baru sehari gua kat sini kan.

Oh, gua menumpang tmpt org lagi sbnrnye sbb tmpt gua masih belum ready lagi.kakak tuh xsiap kemas barang2 die lagi.nnt senang2 gua snap2 gamba ofis gua utk rujukan lu orang.

ok la gua still xde mood nak buat keje.gua rase cam nak gi lunch jap lagi.
till then chow.

Wednesday, October 5, 2011

Dongeng Bongeng

"dan akhirnya putera katak merentasi laut china selatan untuk dicium puteri santubong"





best x citer dongeng cani?

Monday, October 3, 2011

Dan aku letakkan senjata EGO atas nama kedamaian

Salam sejahtera.
Peh sebulan aku xupdate blog.(aku petik jek sebulan.xtgk tarikh pon).
So lepas sebulan musim makan, mesti ada yang sibuk nak masuk gym, carik baju sukan dan ada yang start diet balik.well, its good for u guys.aku pon sama jugak.cuma ari2 aku angkat loceng bodoh(dumbell) tuh jek utk maintain.haha.

So ape kaitan tajuk entry dgn intro yang happy?
hahah.ok.jap aku nak amik mood menulis.

Hmm..ok initially gua oppss sorry.aku,arghh gua la.baru feeling skit nak bercerita.

ok initially gua ade unfriend 2 members gua kat fb lebey kurang 5 bulan lepas.well 2 2 ex-gf gua.Memula gua nak unfriend sorang jek.Ex gua yang latest.tapi gua pk2 macam xadil jadik gua unfriend 2 2.well gua bukan suka2 beb nak unfriend.kalo lu kenal gua.gua xsuka buat musuh.kawan gua suka la.

Ok, tujuan gua unfriend ex gua nih sebb gua rasa, gua nak senangkan fasa2 gua move on.pasal kalau x gua asyik nak stalk jek.n mungkin susah utk gua nak lupakan diri die nnt.so gua delete la.bukan sebab gua benci die, tapi sebab gua bengang dgn die.gua tau dia ada sebab dia buat camtuh pada malam kitorg break up.well, wat is past is past.gua pun dah over it.maybe sama2 silap.gua memang admit ade silap gua.

Sbnrnye,lepas delete gua ada harap yg die boleh add gua balik ke ape.tp mungkin die ingt gua dah benci die trus die tulis kat blog die "macam budak2.bila dah gadoh, taknak kawan".Ok gua lagi la rasa mcm, peh..ok fine.

Hmm...sebenarnye agak kejam kite unfren2.n gua pon ade rase xmatang jugak.tapi gua buat nih ada reason.reason gua nak bagi die pon senang nak move on nnt.xde la die pon nk stalk gua.(peh gua perasan mcm die hadap nk stalk gua).memang mase gua kapel dgn die dulu, gua carik ex-gua yg 1st.gua kawan dgn die.gua ok,still bley baik dgn ex gua yg 1st.tapi tgk ar mase kapel dgn die,gua faktab kot.salu gaduh sbb tu.takkan dia nak gua running in circles.n takkan gua nak tgk die baik dgn gua while die ade BF baru.ape lak nnt BF die ckP(ini yg gua assume.gua tau gua pk bukan2).

Xper la.pada hari yang berbahagia ini, gua rasa gua nak buat genjatan EGO.gua buang ego gua.gua add dia balik. Xperla dia nk ckp gua dah ludah jilat balik ke, jantan low class ke, ape ke.kalo die xapproved pon gua xde hal.pasal gua rase, kalo gua xbuat
gua xnak one day, gua menyesal sbb terus putuskan silaturrahim.Memang la pepatah johor mengatakan, Once an ex, u cant see her back".Tapi Islam cakap, jangan putuskan silaturrahim.Tapi kali ni, gua harap gua bley respek life die n die pon boleh buat bnda yang sama. Dan gua memang admit yang ego gua memang xley cecah gunung.xper ar.xkesah ar.sbb gua pun pncinta kedamaian walaupon gua suka buat kacau.

Akhir kata sorry for both of u, dan hope u'll happy with your life.

"Put down all the hatred and anger, let the peace spreads."

Wednesday, August 31, 2011

Raya dan Jodoh

Salam.Tgk tajuk entri pon dah macam harom kan?
well arini kita berbicara soal serius.JODOH?

Sebenarnya soalan macam ni sgt IN kalau kita gi beraya kat rumah tokcik,mak lang,pak usu,mak long dan semua sepupu sepapat,jiran2 dan kekadang sahabat handai. Untuk lelaki macam aku, aku xberapa rasa offended sangat dengan soalan cani.Buat bodo,xamik port sudah. Tapi untuk perempuan, based dari story mori, mmg soalan cepu cemas kalo pasal jodoh n nak kawen nih.

Well, tetibe aku rase nak ulas topik nih sebab semalam dah terkena batang hidung sendri.well bese la 1st hand experience lagi best kan kalo kiter nak menulis. Well, semenjak dah keje mesti la orang tanye, ye ko "Nazay bile nak kawen?? mane GF? xbwk datang raye skali?? N utk case aku yang sebelum nih kebanyakan fam aku dah kenal EX aku,so soalan nih sgt awkward utk ditanyakan pada aku".Well aku jawab ar,calon xda lagi,baru pas break up,blabla~~sape nak orang cani.well u know cliche punya jawapan...That was safe answers until this statement was been made by my uncle....

"Ko nih camni punya hensem, kalo xde calon, baik bagi anjing makan" (that was kiasan u know.if you got what he meant.if not, well try again.that was our family style to speak anything openly.)

Sejurus selepas statement tersebut dikeluarkan, tetibe membara jugak la rasa.tapi chill la.mood raya kan.Standard ar gurau2 kasar nih.mmg bese pon aku kenekan orang n terkena.hahaha.

Tu belum makcik aku yang macam berminat nak carikan aku calon pas mulut aku ringan jek cakap, "makcik ada calon ke?..."

Haha.seronok experienced macam nih.ye ar.selama aku jadik Nazay 24 thn nih, Baru tahun ni nazay seorang yang single and available.thn2 lepas semuanya taken.New experience la.ada orang upgrade, semua thn ni. thn first beraya dgn tunang, dgn suami,isteri, dgn gefren tapi aku downgrade, raya single. Well, aku xde la merungut sebab aku xrasa lonely sgt sebab ada kawan2, 2 orang adik yang sempoi sentiasa support abangnye yg Serabut(support ke?) dan AWAK (future GF,hikhikhik). Well best wei,bebas jugak sebab macam xterikat. U know, macam mana bebas sebebas Malaysia merdeka 54 thn bila kite bley usha gegirl tanpa rasa bersalah dgn GF (yeah i did felt guilty to my GF when i did dat.dat was ago.)

So daripada peristiwa tersebut, aku rasa mcm nak plan skema jawapan selamat yg baru supaya xkene statement camtuh n lain2 lagi. Oh dan aku terfikir, adakah open house satu tempat yang best untuk mencari jodoh??sape bley jawabkan?

Anyway, raya cane pon xpenting as long as kita dapat gather sesama dgn family kite kan?itu lagi penting.gather as 1 family gelak tawa sama2.Pagi2 raya salam cium peluk dgn ur parents.that was priceless. Bagi mak ayah duit raya.mesti seronok kan??

Dah off topic plak.Well, Jodoh pertemuan ajal di tangan tuhan. Yeay, ni baru raya ke-2.Ok nak pi sambung makan ketupat.heheh.


Bye.

Tuesday, August 30, 2011

30/08 = 1 syawal 1432 = birthday gua

salam sejahtera kepada semua.
Selamat menyambut 1 syawal 1432H.Semoga syawal ini memberi seribu makna buat kita semua.

Ok firstly, aku rasa sangat bertuah dan beruntung kerana 1 Syawal tahun ini jatuh pada tarikh kelahiran aku.So kepada yang menyambut besday sama dgn aku, selamat hari lahir utk korang.Semoga panjang umur,murah rezeki dan juga memperoleh keberkatan bersempena dgn bulan syawal yang mulia ini. Pada yang wish aku kat FB, SMS, terima kasih banyak2 la di atas ucapan. Dan pada yang call td, awak buat hati saya berbunga-bunga.hik hik hik.

Oh esok pula hari kebangsaan yg ke-54.Selamat Hari Kebangsaan Mesia.

Well, dalam seronok2 menyambut raya ini, untuk mereka yang pernah kehilangan org tersayang,mesti rasa kekosongan kan?well hidup mesti diteruskan walaupun diri terasa kesedihan. Semoga kita tabah dengan ketentuannya.

Well, aku dah dengar orang takbir and jam pun dah 5.36, aku rasa nak lelapkan mata sekejap sebelum gi sembahyang raya jap gi.

Salam.

Friday, August 19, 2011

Once upon a time i start blogging back

Hello everyone.Its been awhile i did not write everything in this.Why wasting my time writing something that ppl can seldom read.Well today, i feel like writing something here after being forced by yana and later supported by joj.Well, i think its good to write something here for the updates.Well, as most of our buddies not really gather often, so this might be one method to tell my buddies that i'm still alive.hiks.

I think i will try to update this blog as often as i can (propahan ntah kali ke berapa ntah).Its good to start back what i left before but start with different approach n style.Maybe start with something fresh.Yes, i will try to make my entry looks fresh later on.

hey lets find another new circles of friend.yeay!

Tuesday, June 28, 2011

Lagu Hari Ini

A bit harsh and explicit contents.somehow it suits my ear today.enjoy~


Monday, June 27, 2011

Barang yang lepas usah dikenang.

Ya aku patut berusaha keras untuk melupakan dia.Dia tak risau dan tak peduli pasal kau,kenapa mesti kau peduli lagi?

mungkin ego aku tak setinggi dia.mungkin juga separuh hati aku masih lagi bersama dia....

mungkin juga.

Tuesday, May 31, 2011

Lagu Hari Ini

yeah maybe this song describes me the best for this moment?who knows






Sunday, May 29, 2011

Change Is good

Salam.its been a few days back when i last updated this blog.Hey i'm back now.Actually yesterday i went to my coursemate's wedding.Congratz kak Baby.Now,u can put title Mrs at your name.Yeah, went to your friend's wedding is meaning to have small reunion with all your best friends right?So, finally after months not seeing each others, I can finally meet my 365/24/7 friends during the wed.yeay!

Its been a great moments to spend time with them, do the things we usually did.yeah, kind of sweet escape from your new routines in KL.it is a SWEET ESCAPE!.Hope to meet you guys again, Wan Cheng, Yana,Joj, Nur,Ika,Rased. Some of my friends are working with same company with mine but, we seldomly meet each other.ironic right?Well moving on.I'm going to talk bout change.yes.Changing.

Well,

here are the list of plans that i'm going to execute and hopefully i can do this before my 24th birthday:

1) lose 9kg coz doctor ask me to lose it for my own good.
2)Stop smoking
3)get a new gf and hopefully it will remains forever.hahahahah


These are 3 things i want to achieve before my 24th birthday.well for item 2 its cause me a world for me to lost it.Arghh, but i guess i have to change it for the sake of myself.
Well i will update what i have achieve from time to time.

Chow.


Tuesday, May 24, 2011

Tentang seseorang

Lagu jiwang hari ini.Enjoy.Sesuai utk yang mencari dan masih mencari.

Monday, May 23, 2011

Akibat bertangguh,faktab jawabnye

Excuse me for the language.tp tu la nasihat aku.jangan bertangguh.

Minggu lepas 3 ari aku xmasuk ofis.
sebulan lepas,aku xingat apa aku buat kat ofis.

Pagi lepas, amik kau,berduyun2 kerja2 tertangguh aku.sambil siapkan sambil menyesal.
sampai bila bertahan menyesal?harap2 lama sikit la.sebab aku rase terfaktab sebab kerja bertangguh nih.ni la beza keje sekolah dgn keje Kerja.

Tanggungjawab.

Kalo keje sekolah xsiap,ape ade hal.
Kalo keje Kerja?haa.masalah beb.sebab in the end,ko jugak yg kene.huu~

Pasnih aku harap aku xjadik malas.
Ye mari jadikan harapan aku satu kenyataan.


Skang dah bermotivasi nak wat keje balik.
go!

Kepada yg baru bekerja,Jangan tangguh keje.seryes.
Hari2 baca doa,"semoga dihindari sifat malas dan suka bertangguh2 dalam menjalankan pekerjaan."

Ish2.tak boleh malas-malas ni.aku rase,aku perlu mencari seorang awek kot.baru bermotivasi.mungkinkah?

kahkahkahkah

Sunday, May 22, 2011

Orang cakap kalau dah lama xbuat mesti gian.

Hahahaha.tajuk entri sekali sekala kena impress,baru orang nak baca.hahahaa.ok, aku tengah nak cari momentum utk menulis semula sebab aku rase menulis mmg seronok especially merapu.huhuhu.tu la cuma bila dah lama aku xmenulis,aku dah xkonsisten utk mengupdate blog aku nih.Nak ckp kerja jek,ah aku rase itu alasan yg lame.btul ape,semua orang ade 24 jam.pandai2 la ko manage 24 jam tuh ko nak buat apa.btul x?

Somehow, aku rase produktiviti aku sejak kebelakangan ini semakin berkurang.mungkinkah memeikul beban lebih kat badan membuatkan aku xbegitu bertenaga utk menjadi rajin?ah aku perlukan seseorang utk aku kembali bersemangat semula.

Semalam, aku lepak kat kota bersama rakan sekolah rendah.Its my bff since we know each other since 7 yrs old.haha bercerita dari 1 tajuk ke 1 tajuk.then, ada 1 tajuk yg aku rase yang,ok sebenarnya dah membesar rupanya aku.

"zay, adik aku dah ade bf".itu mukadimah ayatnye.well, aku cakap congratz la sbb adik die dah ada bf.but 1 thing yg aku tersedar tetiba mcm, wah dah besar eh adik ko nih."aku rase mcm baru kejap jek, aku lepak dgn ko, mase zaman kiter sekolah rendah,zaman selekeh2 dulu.tetibe dah besar dah adik ko.

Aku rase yang ade adik2 mst experience benda nih.mcm jugak ko tgk baby baru lahir.bln dpn ko tgk dah pandai merangkak.then the next time ko tgk dah boleh belari.so i guess,kadang2 kita xsedar dah rupanya kita semakin membesar.hahaha.mcm jugak ko tgk mmbr ko yg mase sekolah dulu selekeh gile minah nih.skang, die cun n dah kawen n lagi laku dari ko yg single tuh.lol.

so aku dpt rase momentum utk mengemaskini blog ni selalu.I'Allah jika tiada aral melintang aku akan selalu berkongsi apa yang aku rasa hari2.well i miss those days yg mane circle of my friends read each other blogs to keep up with their life.n zaman2 aku jadik stalker dulu.Its a gud old days actually.well aku rase, new environment, maybe some new circles of friends maybe?

peace

Sunday, May 15, 2011

Tuesday, April 26, 2011

Random

I guess its me,myself and I now.freely and lonely some.But hey, sky so high, why don't you try to reach there.



After what you done to me, yeah, thanks for the memories and thanks for making me the way i am now.

Peace.

Monday, April 18, 2011

Tegan And Sara - Call It Off (Video)

Monolog

Hidup, satu pentas dunia yang penuh dengan drama kehidupan.ya aku boleh cakap yang hidup aku penuh dengan drama.dan drama yang sedang hangat dipentaskan sekarang, drama kekecewaan.terus terang aku cakap, aku tak pernah rasa bahagia dan gembira lepas 8/4/2010.aku rasa lepas tarikh tu, semuanya hitam pada aku.Aku lebih senang memilih hitam dari warna2 yang lain.aku rasa aku dah tak boleh gembira macam dulu.tak sama.

Derita?satu bentuk perasaan yang sedang bersarang dalam diri aku.menular ke setiap inci.
gembira?satu mainan perasaan yang aku lakonkan untuk menyorokkan kesuraman aku.
Ego?memanglah norma seorang lelaki.Untuk apa aku lacurkan kekecewaan aku di hadapan kalian?
simpati?sudah banyak aku terhutang budi dengan orang sekeliling.Berdiri kat atas kaki sendiri pun kau tak mampu kan?

Memang dulu aku rasa aku kuat.Aku tabah.Tapi ujian demi ujian,lama-lama aku lemah,aku perlu dipapah.Aku harap aku takkan rebah.itulah pinta aku.

Dan satu hari,aku harap aku boleh bangkit.Bangkit dari kekecewaan,bangkit dari kesengsaraan.tapi nak bangkit tu bila?bila?

Bila tiba masanya.Dan sekarang biarlah...biarlah...

Sunday, April 10, 2011

PERGINYA AKU

Hari ini,
Aku nampak kau di kiri,
tidak selari macam aku,
kita berselisih.

Tidak seperti dulu,
kita selari,
kita bersatu,
kita sekutu.

Dan sepertinya semakin dekat kau berselisih dengan aku,
ku toleh,
kau menjauhiku,
masakan dekat,
gerakmu tidak selari dengan aku,
perlukah aku bertukar arah ku?
selari dengan kamu?

kau laju,
semakin jauh menjauhiku,
meninggalkan aku,
tanpa sisipan,
tanpa intaian,
keputusanmu,
dan akhirnya,
berlalu,
dan seperti
perginya aku.



Monday, March 7, 2011

Changes

Dear Akuganjil,

Its being a long time since early year that i updated u.sorry for long hiatus.i just dun have the net and story to update u.even by this time i still dun have any to share with u.for real.So today,since i dunno what to do, i guess the right thing to do is to doodle something here.Yeah.Its been 6months here i'm at Kuala Lumpur.A lot of things happened.I just hv to adapt and accept about changes.yeah, u see for example, 6 months ago I met this guy with a car and last 2 days i saw him and he already changed his car.Dude, congratz man.yeah! i mean for 6 months u managed to get yourself a new car.That's a change.Another example, I stalked this girl 6 months ago with no ring at her finger and just now i stalked her again and for my surprise, this girl are married.Yeah congratz to you.

Then, u just tell how people are changing, and how about u dude??yeah u the one who owned this blog?

As for me,I changed to.I managed to gain myself a few kilos and be noticeable by my friend.That's the change too, right? I change my cribs from zero to something i can so-called-sg lui.Not a big change.Oh and yeah i grew my hair too.yeah its getting medium long and i'm so not uncomfortable with it but at the same time i just wanna hide my round face to be noticed.so i grew my hair a lil bit long so it will be match to my face.lol.Hmm~~

I guess i dun have any to share with u akuganjil. Hope to write again later.just wait for it as i try to catch back my old habits and try to upgrade it to make me a better person.InsyaAllah.

yeah, that's all from me now.Peace.