Tuesday, May 31, 2011

Lagu Hari Ini

yeah maybe this song describes me the best for this moment?who knows






Sunday, May 29, 2011

Change Is good

Salam.its been a few days back when i last updated this blog.Hey i'm back now.Actually yesterday i went to my coursemate's wedding.Congratz kak Baby.Now,u can put title Mrs at your name.Yeah, went to your friend's wedding is meaning to have small reunion with all your best friends right?So, finally after months not seeing each others, I can finally meet my 365/24/7 friends during the wed.yeay!

Its been a great moments to spend time with them, do the things we usually did.yeah, kind of sweet escape from your new routines in KL.it is a SWEET ESCAPE!.Hope to meet you guys again, Wan Cheng, Yana,Joj, Nur,Ika,Rased. Some of my friends are working with same company with mine but, we seldomly meet each other.ironic right?Well moving on.I'm going to talk bout change.yes.Changing.

Well,

here are the list of plans that i'm going to execute and hopefully i can do this before my 24th birthday:

1) lose 9kg coz doctor ask me to lose it for my own good.
2)Stop smoking
3)get a new gf and hopefully it will remains forever.hahahahah


These are 3 things i want to achieve before my 24th birthday.well for item 2 its cause me a world for me to lost it.Arghh, but i guess i have to change it for the sake of myself.
Well i will update what i have achieve from time to time.

Chow.


Tuesday, May 24, 2011

Tentang seseorang

Lagu jiwang hari ini.Enjoy.Sesuai utk yang mencari dan masih mencari.

Monday, May 23, 2011

Akibat bertangguh,faktab jawabnye

Excuse me for the language.tp tu la nasihat aku.jangan bertangguh.

Minggu lepas 3 ari aku xmasuk ofis.
sebulan lepas,aku xingat apa aku buat kat ofis.

Pagi lepas, amik kau,berduyun2 kerja2 tertangguh aku.sambil siapkan sambil menyesal.
sampai bila bertahan menyesal?harap2 lama sikit la.sebab aku rase terfaktab sebab kerja bertangguh nih.ni la beza keje sekolah dgn keje Kerja.

Tanggungjawab.

Kalo keje sekolah xsiap,ape ade hal.
Kalo keje Kerja?haa.masalah beb.sebab in the end,ko jugak yg kene.huu~

Pasnih aku harap aku xjadik malas.
Ye mari jadikan harapan aku satu kenyataan.


Skang dah bermotivasi nak wat keje balik.
go!

Kepada yg baru bekerja,Jangan tangguh keje.seryes.
Hari2 baca doa,"semoga dihindari sifat malas dan suka bertangguh2 dalam menjalankan pekerjaan."

Ish2.tak boleh malas-malas ni.aku rase,aku perlu mencari seorang awek kot.baru bermotivasi.mungkinkah?

kahkahkahkah

Sunday, May 22, 2011

Orang cakap kalau dah lama xbuat mesti gian.

Hahahaha.tajuk entri sekali sekala kena impress,baru orang nak baca.hahahaa.ok, aku tengah nak cari momentum utk menulis semula sebab aku rase menulis mmg seronok especially merapu.huhuhu.tu la cuma bila dah lama aku xmenulis,aku dah xkonsisten utk mengupdate blog aku nih.Nak ckp kerja jek,ah aku rase itu alasan yg lame.btul ape,semua orang ade 24 jam.pandai2 la ko manage 24 jam tuh ko nak buat apa.btul x?

Somehow, aku rase produktiviti aku sejak kebelakangan ini semakin berkurang.mungkinkah memeikul beban lebih kat badan membuatkan aku xbegitu bertenaga utk menjadi rajin?ah aku perlukan seseorang utk aku kembali bersemangat semula.

Semalam, aku lepak kat kota bersama rakan sekolah rendah.Its my bff since we know each other since 7 yrs old.haha bercerita dari 1 tajuk ke 1 tajuk.then, ada 1 tajuk yg aku rase yang,ok sebenarnya dah membesar rupanya aku.

"zay, adik aku dah ade bf".itu mukadimah ayatnye.well, aku cakap congratz la sbb adik die dah ada bf.but 1 thing yg aku tersedar tetiba mcm, wah dah besar eh adik ko nih."aku rase mcm baru kejap jek, aku lepak dgn ko, mase zaman kiter sekolah rendah,zaman selekeh2 dulu.tetibe dah besar dah adik ko.

Aku rase yang ade adik2 mst experience benda nih.mcm jugak ko tgk baby baru lahir.bln dpn ko tgk dah pandai merangkak.then the next time ko tgk dah boleh belari.so i guess,kadang2 kita xsedar dah rupanya kita semakin membesar.hahaha.mcm jugak ko tgk mmbr ko yg mase sekolah dulu selekeh gile minah nih.skang, die cun n dah kawen n lagi laku dari ko yg single tuh.lol.

so aku dpt rase momentum utk mengemaskini blog ni selalu.I'Allah jika tiada aral melintang aku akan selalu berkongsi apa yang aku rasa hari2.well i miss those days yg mane circle of my friends read each other blogs to keep up with their life.n zaman2 aku jadik stalker dulu.Its a gud old days actually.well aku rase, new environment, maybe some new circles of friends maybe?

peace

Sunday, May 15, 2011