Sunday, October 30, 2011

Friday, October 28, 2011

Gua sangap coldplay hari ni

Episod lagu2 coldplay.

Hari ni jumaat,28/10/11.

telinga gua sedang disajikan dgn santapan lagu2 coldplay instead of nasyid2 di hari
jumaat ni.Apa la nazay ni.

Gua suka lagu2 chris martin nih.layan.pandai die gubah lagu.Gua suspect die sohai
mase buat2 lagu ni.pape pun dengar tym2 cani mmg best.hahah.
arini gua merdeka lagi.bos xde kat ofis.tp gua dibelenggu keje.sampai bile nak siap,
gua pon tatau.makin hari makin malas.acane nak jadik baik?ish..

arghh gua kan tgh sangap coldplay.bagi gua kenyang dulu dgr lagu2 nih.
Album terbaru die mylo Xyloto.ok la lagu.(ckp mcm gua dah khatam 1 album padahal br dgr
2 lagu jek pon).

tp serius la mase gua blaja dulu mmg gua dgr tym bosan,sedih, hati berbunga2.
mase gua rindu kat awek gua dulu (skang Ex) gua salu dengar "lovers in japan" pastuh mula la start msg jiwang2 bagi kat dia.hahaha.

bile down, gua dgr "fix you".

tapi seme lagu pon mcm masuk jek la.

k la gua end up this post dgn lagu baru die,

Coldplay - Don't let it break your heart

Wednesday, October 19, 2011

Edisi Monolog

monolog:

"tak semestinya aku mengalah, aku xboleh kawan terus dengan dia.boleh jek nak kawan.
tapi dia ar.boleh ke tak nak terima aku jadik kawan dia?oh c'mon aku masih ingat kot dia ada masa aku susah.takkan aku nak lupa camtu jek.memang x la.bukan aku makan budi, tapi sayang ar, persahabatan kot.aku tak nak take it to the next level sebab takut kalo faktab aku takmo jadik macam B.terus senyap.jadik kawan pon ok ape?lagipun a queen deserved a prince.a knight macam aku ni, cari la dayang2.baru ohsem."

"gua nampak dia, gua terus nak jadik baik.terus gua teringat kata2 pujangga lama yang indahnya manusia kerana akhlak.ntah gua maen petik jek susunan.tapi gua sure la mmg ada something somewhere cakap pasal perangai ni.tapi gua baik sebab gua nak jadik baik atau sbb gua nak kat dia?dem.kekadang lucky gak rasa sebab dapat experience benda2 camni. ah kenal2 dulu pon ok.kalo dapat kawan lagi ok.dapat sangkut, memang gua simpan dalam poket.hahaha.berangan itu perlu utk memastikan kemandirian spesiesnya."

cinta.boleh buat orang gila,bersemangat,angau dan lain2.aku cuma harap dia cinta terakhir aku kalau btul aku dengan dia.tapi kalau cinta itu masih belum aku jumpa,
aku akan tunggu,aku akan cari.

Tempat Baru

Salam semua.arini gua dah mula bekerja kat ofis baru.
Ofis baru tapi syarikat masih sama.asal kene pindah?arahan pihak atasan.jadik gua selaku orang bawahan ni menurut sahaja.

Hari pertama kat sini: Dari pagi sampai sekarang mood nak bekerja xjuga timbul2.gua bukak laman sosial, gua mentelaah blog orang, last2 nih gua update la blog nih.
matilah curi tulang kan?abes dah gua xbersemangat nak buat keje.acane nak buat kan?
jangan contoh perangai gua nih.

Hmm.ape yg cambest kat ofis baru nih? orang cakap die adalah downgrade dari ofis lame gua tu.orang cakap.pada gua soal downgrade ke upgrade ke gua lagi pentingkan penduduk kat ofis ni.sebab muka2 nih yg gua kene mengadap selama gua ada kat sini kan.so far ni gua rasa ok la.baru sehari gua kat sini kan.

Oh, gua menumpang tmpt org lagi sbnrnye sbb tmpt gua masih belum ready lagi.kakak tuh xsiap kemas barang2 die lagi.nnt senang2 gua snap2 gamba ofis gua utk rujukan lu orang.

ok la gua still xde mood nak buat keje.gua rase cam nak gi lunch jap lagi.
till then chow.

Wednesday, October 5, 2011

Dongeng Bongeng

"dan akhirnya putera katak merentasi laut china selatan untuk dicium puteri santubong"





best x citer dongeng cani?

Monday, October 3, 2011

Dan aku letakkan senjata EGO atas nama kedamaian

Salam sejahtera.
Peh sebulan aku xupdate blog.(aku petik jek sebulan.xtgk tarikh pon).
So lepas sebulan musim makan, mesti ada yang sibuk nak masuk gym, carik baju sukan dan ada yang start diet balik.well, its good for u guys.aku pon sama jugak.cuma ari2 aku angkat loceng bodoh(dumbell) tuh jek utk maintain.haha.

So ape kaitan tajuk entry dgn intro yang happy?
hahah.ok.jap aku nak amik mood menulis.

Hmm..ok initially gua oppss sorry.aku,arghh gua la.baru feeling skit nak bercerita.

ok initially gua ade unfriend 2 members gua kat fb lebey kurang 5 bulan lepas.well 2 2 ex-gf gua.Memula gua nak unfriend sorang jek.Ex gua yang latest.tapi gua pk2 macam xadil jadik gua unfriend 2 2.well gua bukan suka2 beb nak unfriend.kalo lu kenal gua.gua xsuka buat musuh.kawan gua suka la.

Ok, tujuan gua unfriend ex gua nih sebb gua rasa, gua nak senangkan fasa2 gua move on.pasal kalau x gua asyik nak stalk jek.n mungkin susah utk gua nak lupakan diri die nnt.so gua delete la.bukan sebab gua benci die, tapi sebab gua bengang dgn die.gua tau dia ada sebab dia buat camtuh pada malam kitorg break up.well, wat is past is past.gua pun dah over it.maybe sama2 silap.gua memang admit ade silap gua.

Sbnrnye,lepas delete gua ada harap yg die boleh add gua balik ke ape.tp mungkin die ingt gua dah benci die trus die tulis kat blog die "macam budak2.bila dah gadoh, taknak kawan".Ok gua lagi la rasa mcm, peh..ok fine.

Hmm...sebenarnye agak kejam kite unfren2.n gua pon ade rase xmatang jugak.tapi gua buat nih ada reason.reason gua nak bagi die pon senang nak move on nnt.xde la die pon nk stalk gua.(peh gua perasan mcm die hadap nk stalk gua).memang mase gua kapel dgn die dulu, gua carik ex-gua yg 1st.gua kawan dgn die.gua ok,still bley baik dgn ex gua yg 1st.tapi tgk ar mase kapel dgn die,gua faktab kot.salu gaduh sbb tu.takkan dia nak gua running in circles.n takkan gua nak tgk die baik dgn gua while die ade BF baru.ape lak nnt BF die ckP(ini yg gua assume.gua tau gua pk bukan2).

Xper la.pada hari yang berbahagia ini, gua rasa gua nak buat genjatan EGO.gua buang ego gua.gua add dia balik. Xperla dia nk ckp gua dah ludah jilat balik ke, jantan low class ke, ape ke.kalo die xapproved pon gua xde hal.pasal gua rase, kalo gua xbuat
gua xnak one day, gua menyesal sbb terus putuskan silaturrahim.Memang la pepatah johor mengatakan, Once an ex, u cant see her back".Tapi Islam cakap, jangan putuskan silaturrahim.Tapi kali ni, gua harap gua bley respek life die n die pon boleh buat bnda yang sama. Dan gua memang admit yang ego gua memang xley cecah gunung.xper ar.xkesah ar.sbb gua pun pncinta kedamaian walaupon gua suka buat kacau.

Akhir kata sorry for both of u, dan hope u'll happy with your life.

"Put down all the hatred and anger, let the peace spreads."