Friday, September 19, 2008

Kluang

Salam.arini aku bersiaran di Kluang,Johor.
Ye betul,kat kluang.haha..sy blik kg nih.homesick punye pasal + nak paw abah supaya belikan makanan best2 tym buka lagi.kat Melaka bukanlah xbest.best gak.buka pose ngan kekwn,budak2 rumah,classmates.tp semua itu memerlukan modal air liur dan juga duit.oleh demikian utk memenimalkan perbelanjaan aku yg dah terover bajet(perasaan dah terover bajet) adalah lebih baek utk aku pulang ke desa smula.tp sebenarnye bukan sbb bajet2 nih aku blik.sbb mmg aku memang kene homesick.mesti korg ckp aku gedik anak manja @ seme benda yg sewaktu dgnnya.aku pedulik hape.aku anak bongsu.so mmg kebykn perangai anak2 bongsu mcm nih..lalalalala~~.
Citer pasal trip plak.memula dari Melaka ,aku bertolak ke kluang pukul 3.15 ptg.itupun bas delay gak 5 minit.so pukul 3.20 approximately aku bertolak dari mlaka.then bas tuh benti kat muar,bt pht n lastly baru sampai kluang.oh ye,dalam bas aku jumpe ekin,ex-classmet aku mase alpha dulu kat MMU.die nak g bt pahat jumpe kawan die.(tatau arr kawan ke boifren).pastu kitorg beborak la.ye arr nearly 3 years since kitorg nek beta xbertegur sape.ekin ni skang kat MMU cyberjaya.so aku xbertegur ngan die sbb aku dah xjumpe die,bukan sebab aku bergado ngan die ye.jgn speku.huhu..pastuh sampai depan kuittho(name baru uni ni skang uthm) die pun turun dari bas.pukul 6.35 ptg,dengan perasaan gembira yg melonjak2,aku pun tiba di Kluang tanah tumpah darah ku.sronok gile.dengan langkah yg panjang,aku bergerak laju menyusur pulang ke rumah.yeah kejap jek dah nmpk kelibat umah kaler kuning nih.
Sampai umah,tgk abah ngah tgk tv.salam jap aku letak beg aku dlm bilik,gi dapur trus tgk arini buka ape.
YAHOO! makanan yg aku idam2kan ade kat meja.sronok.pastu aku mandi la utk menghilangkan kepenatan.pas mandi jam baru pukul 7.alah lambat lagi nak buak pose.lagi 5 minit.xtahan dah nih.utk mengelakkan lagi byk benda makruh aku buat,so aku menelentangkan diri kat dapur tuh sbb dah xthn nak duduk..mak aku tgk dan geleng kepala jek..(mst dalam hati die ckp,penat anak aku ni.sian die :p).pastuh azan kedengaran..it’s buka time.kali nih aku TIDAK GELOJOH macam 1st day buka dan juga telah diremind kan oleh mak aku kali nih supaye makan dgn bersopan.so,aku pun makan ngan berhemah gak utk mengelakkn kejadian muntah berulang kembali.ye arr xthn aku.huhuh…selepas makan dgn kenyang jek,(xde la sepenuh2 perut aku)aku pun melepak la di depan sambil menonton citer “SUTUN kembali lagi” kat tv9.drama nih br arini aku tgk stelah 3 episod die aku tetinggal.so aku tgk la dgn byk persoalan yg xterjawab sbb aku tatau starting citer nih camne.xpe nnt aku tnye si botak tuh .pas menonton aku terlelap………….(disini bukan aku sengaja nak terlelap utk xpergi ke teraweh,tp aku mmg terlelap).

So sedar2 jek dah pukul 4.20 pagi.trus kejutkan mak utk bersahur..so kami pun bersahur sekuarge.huhu…sonok dapat blik ke umah.arini nak paw abah lagi supaya bli makanan yg aku dah buat wishlist.kang malam kang abg earul plak blik.ley aku jumpe eamil.

Tamat.

5 comments:

maPieCeoFarT said...

meriahnyer family anda... tumpang mrase meriah membaca post ini... huhu...

+ sobs +

nOR aDiLLa said...

nazir mmg manje pon :-p
huuu..nk blk penang jugak!!!

Sang Ganjil said...

mapieceofart:
kekdg jek family ni meriah..kekdg bese jek..huhuh..alah kan kamu dah cuti dah kan??
lagi best pe.

kak dilla:
hehe..sy mmg anak manje.
lalala~~~~

affanazami said...

aku bley bayangkan ko telentang ngan muke kerunyuk2. srupe je anak bongsu semua ni.. hisyyyyy

maPieCeoFarT said...

mane ade... cuti baru nak start 26hb ni... huhu... owhh..lambatnyer rase nak balik rayer.... ~0-T_T-0~