Monday, November 24, 2008

3 citer dalam suatu masa

salam,hai hei hoi wei..
kembali lagi aku menulis setelah berehat seketika.
ahahah...sebenarnye aku maseh tiada cerita best utk berkongsi ngan korang.so aku rase entry nih quite boring.so bek xyah baca.
sejak kebelakangan nih aku lagi ske jadik stalker dari tulis entry.ntah tatau.
mungkin sbb skang aku dah xtido lambat lagi.
fyi,skang aku dah tido awal.aku rase kalo dak2 mmu tau aku tido waktu2 camni mst diorang gelakkn,cop aku sbg budak skema.matilah..janji aku bgn lagi awal dari diorang.haha..korang mampu 5.45 pg dah tercongok bgn pastuh kul 6 dah gi main field jogging.
yes,aku dah mulakan habit baru skang.berjoging pukul 6 pagi.hehe..nih seme sebab pengaruh citer GP 506.walopun citer tuh aku kurang paham,tp askar2 yg berlakon tuh menyebabkan aku bersemangat mempunyai body seperti mereka.dats y aku berusaha xberape gigih skang.
haha..lagipun cik seroja pun berhajat utk menguruskan badannya.so ape salah kalo aku ngan die kitorg sesame menurunkan berat badan.
tapi kalo buat keje selalu xabes.so aku tatau la habit nih tahan sampai bile.aku harap bertahan lama la sbb aku mmg nak fitkan badan aku.heheh.bley arr pakai ape yg aku rase nak pakai pasnih..
xpe nazay,1 day nnt mst berjaya..(tuh die smgt berkobar2)

citer skolah plak.ok sem nih aku amik 2 subjek jek.antenna and propa ngan bahasa arab. aku enjoy blaja bhs arab sbb aku rase cam have fun jek masuk klas tuh.ustaz yg ajo tuh pon kool.jadik aku semangat gi klas bhs arab.klas antenna tuh ok2 jek la.hahaha..papepun 2 2 pun ade final so aku kene la wat elok2 nnt final.k final ade sebulan so,tangguh jap.

kat umah plak.arituh,(ahad lepas) aku,syazone,iqbal ngan nakiwa bergotong royong mengalihkan susun atur umah kitorg nih yg dah 2 thn susun aturannya.ni seme cadangan tuai nakiwa yg dah jelak melihat susun atur.maka,dikulikan kami utk mengalihkan barang2 dalam rumah itu.hasil kerja sama dan kerja berpasukan maka umah kami pun kelihatan seperti umah dalam citer "deko bersama eric" tuh.seryes aku xtipu.bley tanye iqbal.kalo ko tanye die,die akan ckp "kalo kat melaka nih ade syurga,umah kami la tempatnye".sambil membersihkan rumah,kami juga tidak lupe membersihkan tandas umah mengikut giliran masing2.hasilnya,tandas kami kelihatan bersih seperti iklan harpic yg ade afdlin shauki tuh.aku xpropa tau.(propa=propaganda).utk tujuan tidak riak dan bangga,maka aku xupload la gambo umah kami yg dah bersih nih.cume kalo nak jenguk gak,datang la ke alamat 35,jalan bukit bruang 3,tmn bukit bruang utama.

chow.

2 comments:

Affan Azami said...

aku dtg, jika berkesempatan! =p

anyway! if niat nak ade badan cantek, baek tak payah! dahulukan niat nak lebih sehat lah! knape kau nak tough2 sgt? aku tak memilih! (gtu) Haha. apepun, bagus rutin baru kau, bangun awal2 n pegy jogging, just jgn lupe semayang subuh ye! smg ko berjaya 'menyehatkan' badan

Sang Ganjil said...

alah.skali la tuh.tp priority utk ade bdn cntik.hahahahha..aku tau ko xmemilih.at least nnt kurang la 1 poin ko nak kutuk aku kalo bdn aku dah chantek.kalo xchantek at least aku fit pon aku dah bersyukur.