Thursday, July 23, 2009

aku kat ofis nih

hello...
arinih aku tulis entry nih pakai komputer kat ofis tm..(sedang berlatih utk mengular di masa hadapan).
wahaaha....sebnarnye aku ngah xde keje nih.so aku saje la gatal tgn nak menaip kan..kekonon nmpk aku juge sdang bekerja.

k aku xde idea nih.aku just type ape yg aku rase nak taip skang nih..
arini 23/7/09.dah masuk 7 minggu dah aku intern kat sini.huhuhu..
kejap jek..hmm..aku rase idup aku sgt membosankan sbb xde citer pon ek..aku rase aku perlu mencipta aktiviti yg xmembosankan aku dan bley aku bercerita kat korg.hmm tp aktiviti seronok memerlukan kiter mengeluarkan sedikit wang utk dibazirkan..huhu.

aku rase dh 7 minggu aku kat kluang nih,mcm aku bley ckp hmpir tiap2 minggu aku gi bowling.bowling bersame sedare mare boleh menghilangkan tension biasenye aku gi ngan angah, uda.tp arituh abg cik pon cuti.maka kitorg pon pergi la bermain bersama.bercerita mengenai bowling. kan setiap kali pas bayar, kiter kene isi name kan..haaa part nih best.sbb aku xpenah gune name sebenar.diorg pon.tah its like tradition.seme xmo gune name btul(kecuali abg cik.die ske pki name abg cik).besenye kitorg men 2 game jek..cukup la kan.1 game warm up, 1 game utk bertarung.besenya 1st game abg cik pulun..2nd slalunye mmg aku la tapaukan diorg.hahaa..tp beza pon sket jek memandangkan aku bkn la sejenis yg terer.huhuh....ape yg best spanjg aku bermain bowling kat kluang ek??

k ade 2-3 peristiwa yg aku masih teringt:

peristiwa 1:

arituh aku maen bowling...pakai bola 14.bola kaler pink ok.haa...tym tuh pakai name "mak datin".seryes.aku xtipu..pasal ape aku pki name mak datin?sbb angah uda abg cik pki name "anak ikan,anak ayam,anak-anak".aku kan ganjil.mesti la lari skit dari kebiasaan.dari mane aku terpk nak pki name mak datin tuh??
seme salah primajohnna.aku terinspired dari name die kat dlm band onani tuh.die dikenali sbg datin john.
ok enuff bout da name.
mase bermain bowling.

seryes arituh aku rase cam suwey jek..kelongkang jek manjang.haha...aku rase name "mak datin" xcukup umphhh...
pastuh tgh2 syok men brader tuh suh tukar lane plane..peh lagi tension aku beb...aku men lontar jek bola tuh kuat kat lane baru sbg tande protes...memang brdentum la kan bunyik die.pedulik hape aku.brader tuh suh aku blah sbb ade bowlers mane ntah.sebok jek nak pakai lane kitorg tuh.mmg siot.aku tgk diorg men xde la hebat sgt.bese2 jek.walopon lagi terer dari aku tp aku rase xde la die dapat strike jek..

pas kat sebelah kitorg tuh ade plak teenagers bebaye kitorg men..tym turn aku, aku nak baling jek bola,tetyibe aku teroverheard sorg ckp, "mak datin",pastuh die cam gelak.dalam kalangan diorg ade sorg yg cam lemah lembut2.tym aku baling jek die cam tgk aku.(nih bley arr aku ckp perasaan aku jek kot.tp cam aku rase die tgk jek aku)..berbekalkan ilmu kekwat yg dipelajari dari rased, aku maintain kekwat jek beb...hahahhahahah.setelah berdentum2 bola ku baling, akhirnya "mak datin" mengalahkan "anak2" yg laen..hahaha.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


peristiwa 2.


aku rase nih la moment yg aku akn ingt smpi bebile....this 1 is alwiz my favourite..
without wasting any times, biar aku citer...
tym tuh same gak.aku pi main bowling.bertiga jek ngan angah n uda.sayangye aku dah lupe aku pki name ape tym tuh...aku men la bowling cam biase.semenye seperti biase.
tibe2 aku rase boring dan teringin melakukan aksi2 melampau di pusat bowling

seterusnya,sampai turn aku baling.bola 14 aku amik.tetap setia ngan bola kaler pink tuh.mengambil posisi betul sambil membongkokkan badan aku.dalam pale terpk ape aku nak buat nih...tetibe aku terinspirasiu ngan gaye juara muslimin,En abd rashid hamdan melontar bola.tp aku xnak tiru cam die.aku extreme skit....akhirnya aku baling bola boling itu dgn posisi..................SLIDE.posisi cam faizal tahir mase menang anugerah juara lagu tuh...yeahh aku buat slide cam roksta beb...tau xape jadik kat bola boling tuh?...it went straight n then.........................STRIKE.btul beb..aku xtipu.saksi byk.sbb tuh aku xtakut nak citer nih...
aku pon terkejut gak..hajat nak bermain2 betukar menjadi saat paling manis dalam idup....pas aku baling tuh korg bley teka la kan ape raut muke lagi 2 org tuh, abes tension jek tgk aku.....aku xkerek..aku wat muke separa kerek jek.huhu...pastuh turn diorg baling plak..bese2..

kene turn aku lagi......kali nih aku aku dah semangat.maka aku ulangi semula perbuatan td.yeah aku slide lagi sambil baling bola boling..n this time, it oso hit all the pins.woohooo..2 x srike..brader kat sebelah aku terkejut tgk. hehe....

akhirnye aku menamekan gerakan aku nih slide n strike..kire trademark aku la kalo men boling kat kluang nih.

tp bende nih xslalu jadik.die mesti dalam hati aku nak wat gerakan nih.kalo org suh aku buat, bola tuh ke longkang la ape la...xstrike..hati aku kene bersih kalo nak wat gerakan nih..bebas dari rase riiak dan takbur, baru la jadik.hehe.tp dah lame dah aku xbuat..die kene tgk outfit aku arituh..kalo aku pki skinny jeans br la aku slide..sbb rase cam roksta.hahaaha...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

aku maseh lagi menaip dgn komputer kat ofis nih.k la dah nak blik nih.aku nak bersiap2.tata~~~

1 comment:

Queen S said...

cek blog mak..mak score cicirkan budak2 lain..matila riak main boling hebat:P