Wednesday, July 22, 2009

Akhirnya sempurna

td aku xkeje.aku amik cuti arini.aku dah di sedia maklum yg kalo praktikal xley amik cuti.tp aku nak cuti gak arinih..tp bukan sesaje bercuti..tp utk menghabis ape yg telah aku mulakan..
pebende lu merepek nih nazay??

haa..aku sebenarnye ade jpj test utk dpt lesen D td.huhu..risau gak..ye arr...kalo kantoi kene la aku membuat muke kesian mintak cuti lagi minggu depan...(walopun sp aku sgt sempoi dan senang diminta cuti..tp xkan la nak pijak kepala kan?).

Alhamdulillah,aku dipermudahkan ALLAH.(aku suke word affan nih.maka aku copy paste kat blog nih)..memula buat part 1 bukit,parking n 3-pointer...keputusannya.

LULUS.

FUh.lepas dah 1 azab.tinggal la satu lagi azab..iaitu jalan raye..lepas dah lepas part 1 tuh kene tunggu kat 1 bilik nih.dah la bilik tuh sejuk kan.2 kali aku melawat tandas.huhu.
tepat pukul 12 lebey camtuh turn aku la plak bwk keter ke jalan raye..
dpt penguji perempuan..(kalo korg ingat best korg silap).

memula die suh bawak 60km/j aku pun blasah jek arr..bwk...cam biase....seme..(ok citer xpenting).
pastuh ade kat satu part besenya aku bwk 40km'j tp die suh aku bwk 60km/j.aku pun dgn berbekalkan crite kekwn kalo jpj ckp bwk laju jgn dgr.ko relax jek.aku pun dgn ringan mulut pun ckp la "xbley cik, kat sini kawasan perumahan kene bwk 40km/j"pastuh HAMBIK KO.

perbualan seterusnya terpakse dirahsiakan atas sebab2 kebengangan tuan punya blog mendengar syarahan cik JPJ tuh.

seyes dowh aku ingt die nak trick aku.xsangka aku itu satu perintah die.tp pas aku argue ngan die aku rase die cam naek hangin ala2 cam baru pas mkn kari alagapas+ lingam+asam pedas power kota laksamana tahapnye n menunjukkan kebengangan die ngan aku.aku xtgk pun muke die tym die bengang tuh..huhuhuh..pastuh die ciciter la kesalahan2 aku seme.dlm hati aku dah dapat rase ini mmg kandas la nih.dgn pasrahnye aku memandu pulang ke tempat memandu..sepanjang jalan tersebut syarahan cik jpj itu masih berlangsung ye tuan2 dan puan2.Aku hanya mengeluarkan ayat simpati dan memohon maaf kepade cik jpj tu...akhirnya sampai ke tempat memandu tuh...

pastuh aku tgk la kertas penilaian aku tuh.dah ade 4 X dah.ini mmg xlulus arr kalo die tmbh pangkah lagi,sambil die terus bersyarah, kertas aku pun die tanda.Alhamdulillah akhirnye die kasihankan aku dan meletakkan tanda di kotak LULUS.maka secara rasminya aku lulus dan layak menerima lesen D.aku sempat la jugak tgk kat ruang yg "sebab2 kesalahan:"
adalah 3 baris jek ruang die.tapi korg tau ape x.cik JPJ tuh buat karangan kat ruangan tuh.aku xphm bende ape yg die tulis.tp byk sgt dowhh...lantak arr.janji aku lulus.
so, xyah amik cuti lagi sbb aku dah lulus.n skang tinggal nak mahirkan lagi la membawa kter.
aku sepatutnya hepi kan arini sbb lulus,tp ko tau ape x, aku rase cam bengang tahap nak pecah kepale tension mcm-ade-bende-yg-xlepas walhal xde pape pun..

kesimpulannya, hari ni gembira sbb aku dah lulus lesen, dan juga bengang mendengar madah cik JPJ tuh.tp aku nak thanx kat die gak sbb die dah passkan aku.kalo xterbuang gak rm130 lagi n nak kene mintak cuti lagi.fuh..pas tulis entri nih rase lega tp still bersisa rase bengang pas kene beleter.trust aku xsimpan dalam pun.tp korg tau la kan rase kene beleter.kan mendalam dan syahdu.pastuh blik citer kat umah. abah aku ckp,ayah ko bleter ko menjawab,nih mak tiri ko beleter tau pun ko bengang.

neway akhirnya sempurna.

p/s: kesian kat budak pas turn aku.die kene ceramah undang2 sepanjang ujian die.seb bek die lulus.itu lagi bengang beb kene beleter spanjang jln.

1 comment:

ღ yana said...

huahua. yeayyyyy! u da lulus.
lps ni jom race!