Friday, June 20, 2008

hari ni hari bodo sy mak incik..

salam kepada anda semua....

seperti tajuk entry di atas arini adalah ari bodo sy mak incik..aku rase kesan tido selepas asar dan byk tido dah menyebabkan otak aku gagal berfungsi dgn baek lantas menghilangkan ingatan aku sedikit demi sedikit??adakah petandanya aku semakin tua dan akan nyanyuk 1 day?(selisih dan mintak dijauhkan.nauzubillah)peh peristiwa ini membuat aku fikir panjang arinih..seryes aku still malu semase menulis entry nih.tanpa membuang masa lagi mari aku berkongsi kisah ngan korg walopun mengetahui pasnih org akn label aku bdk yg sengal,lembab.dan sewaktu dgnnye.aku peduli ape every1 akn ade 1 dumb day moment.(aku assume jek).n seblum aku lupe,adekah formula engineering yg complikated mmbuatkan otak aku gagal mengingat bende2 yg simple lagi mudah diingt kanak2 seusia 7 thn???

citernye camni.


suatu hari A nak sewa kter selama separuh ari.then si B bgtau la hargenye.maka si A bertanye si C adakah berpatutan kadar yg diberikan oleh si B?maka dgn konfidennye si A ckp yg separuh ari tuh = 6jamXkadar sewa sejam.lantas si B pun terasa munasabah ape yg si A ckp tuh lalu pergi ke rumah B utk mendapatkan kepastian..

5 minit kemudian....

telefon bimbit si A berdering....si A menjawab panggilan.Dari si B.si B pun dgn suara keras(xde lah keras sgt pun) melaungkan "HOI SENGAL SEPARUH ARI ADA 12 JAM LA WOI!!!"
Ketika itulah si A sedar bahawa dia telah melakukan kesilapan yg bley mengundang marah cikgu math darjah 2.OK lah semua sehari ada 24jam.separuh ari ada 24/2 = 12jam.

moral :jgn tido lepas asar dan buat perkara yg melemahkan minda anda semua.


begitulah cerita di atas.bodokan smpai lupe perkara paling asas dalam idup.org xsekolah pun tau.malu sgt ok.smpi skang aku rase malu nih.tebal jek muka..
hahah...tapi xpe kekadang kesilapan mengajar erti kehidupan.tu die falsafah falsampah.lalala~~

jadi fikirlah sebelum bertindak.jangan sampai termalu cam aku nih.malu sgt.name jek budak u tapi IQ darjah 1..

kite hendaklah bersyukur dgn nikmat yg dikurniakanNYA kepada kiter.jgn smpai nikmat itu ditarik balik semula.(wanauzubillahiminzaaaliq)

6 comments:

affanazami said...

strange.. but i do not have dumb-day.. Muahahaha
ilek ar,
TIDO LAGI pas asar!
TIDO LAGI, cukup 30 hari berturut2, memg mereng paleotak ko.
lalalala
so kalo suku setengah hari?
6 jam lah kan?

=p

ღ lofp said...

hakhak..
tu lah time kkb kutuk i tak hengat donia..
ish ish.
xpe2.
blaja dr kesilapan
yg pntg brani mengaku kesalahan kan?

Sang Ganjil said...

tuh arr pasal
relax arr evry1 makes mistakes kan.chill la.cume smlm tuh terasa cam bodo jek.lalalala~~~

syu[g]haz said...

affanazmi,suku setengah hari bukan ke
1/4 x 12 = 3? ekeke ke salah paham ayat? xP

nazay,i had dumb day banyak kali okeh.so x yah la malu2 nak tido pas asar lagi.ekeke ampon

Sang Ganjil said...

owh ye ke syud.aku rase blaja engineering buat kiter mengalami simptom bodoh sekejap.kire normal la ni ek????ok pasnih aku akn gigih tido lepas asar.hahaah

fr34kshow said...

adakah anda high pada ketika itu? kerna hanya dlm keadaan high saja kite akan wat kesilapan buduh camneyh...
hahaha...