Wednesday, May 7, 2008

picnic time..

da kampong boys


salam kepada semua n kepada bdk2 mmu selamat menempuhi peperiksaan akhir semester pada minggu hadapan..semoga yg terbaek.dalam sebok2 aku nak final nih, aku bg korg satu bhn bacaan ringan utk mereleasekan tension..yeah...bersempena ngan tajuk entry tuh,aku nak story skit arr pengalaman berpiknik kat gunung belumut..gunung belumut nih terletak kat kahang,johor.(kire dkat gak arr ngan kluang.around 1 hour kalo kemudi ngan motosikal)

Pada hari sabtu yg lalu,tanggal 3 mei 2008,sekelompok saudara yg terdiri daripada,angah,apet,aboy,abg chik telah pergi ke gunung belumut.Berbekalkan bihun goreng yg digoreng mak usu aku n sebuku roti dan kaya,kami mula bertolak dari kluang pada jam 1030.kemudian berhenti sebentar ke stesyen minyak utk mengisi minyak motor..selepas itu doa dibace semoga kami semua selamat tiba ke destinasi..setibanya berhampiran kawasan gunung berlumut,

apet:ngah,pelik gile aku tgk diorg lepak kat sini dowh..kat dlm tuh penuh ke hape??xpenah2 org lepak piknik kat area kelapa sawit nih..
angah: tu la pasal dowh.asal ek??

persoalan kami terjawab,apabila setibanya di lokasi,terdapat notis:

notis pemberitahuan,
pusat rekreasi gunung belumut akan ditutup sehingga 3 oktober 2008 utk member laluan kepada kerja2 menaik taraf dan membaiki infrastruktur.harap maklum.

damn!!! dalam ati aku.patut la aku nmpk org tuh pknik kat kawaasan kelape sawit tuh.remuk ati aku.dah arr dah lame xgi piknik,tetibe bile aku nak piknik tutup plak..haih...
tibe2 cahaya kegembiraan muncul kembali apabila mendapati pagar utk masuk ke dalam roboh..(hahaha nasib ade manusia degil yg robohkn.bagus gak..meraselah aku utk masuk dalam)..pastuh kami pun masuk la tempat tuh...naseb bek pakai motor,senang arr nak chilok masuk.kegembiraan xterkata wei.hohho...masuk jek tmpt tuh desiran air jelas kedengaran.xsabo wei nak mandi..xpe dlm ati aku"xpe pas port motor nih mmg aku nak berenang la".lepas parking motor bersaudara nih pun cari la port berkelah..then ape lagi tanggal seluar,blushhh terjun dalam air.pehh sejuk btul air gunung nih wei..menggeletar aku,..gian aku nak mandi kat sini akhirnya terbalas sudah..gembira xterkata...

sesudah semuanya berkumpul di dalam air maka satu ritual akan dijalankan...

angah:jom main tahan nafas..tgk sape bley thn lame..
apet,abg chik,aboy:jom!!!

ape lagi aktiviti selam tahan nafas dijalankan..pemenangnya adalah apet iaitu aku la wei.aku pemegang rekod thn nafas paling lame antara diorg.hahah.bangga...setelah beberapa kali percubaan mereka masih task dapat mengalahkan aku jadi kami pun berubah kepada aktiviti laen seperti berenang dan buat hal sendiri..

berikut adalah sedikit tatapan utk korg:




kat kawasan tempat kitorg mandi nih angah ckp bulan lepas ade org mati lemas.tp kitorg selamba jek arr mandi..hahah.lepas gian punye pasal.sonok wei.rase cam bdk skola jek dapat men camtuh.cam bdk2 kg jek...best gile...

pas dah borink berenang,(pdhal masih terase utk berenang) pada jam 1500 kami bertolak ke kluang semula..damn!! awal lagi br pukul 3 dah nak balik.ape bley buat pas dah siap bersalin pakaian semua br tgk jam.proceed jek la balik..so b4 balik,pix time.



apet dan angah

aboy dan abg chik


gambo reramai



selepas itu kami pun seme pulang..pukul 4 kami tiba di rumah angah dan berehat utk menghilangkan keletihan.


.4 saudara merujuk kepada nazay(apet) dan 3 saudara lelaki sebelah ibunya.

13 comments:

Nor Shazwina Shahnaz said...

"then ape lagi tanggal seluar,blushhh terjun dalam air"

awak, mase awak tanggal suar tu pakai pape tak kt dlm? hahahahaha..

kalo awak tetibe lemas kt situ cane? :(

syu[g]haz said...

hahas.malam semalam ckp pasal kampung boy.now u remind me again pasal katun LAt tu.cayalah korang~!tiberr rebellious.ekekek

sape la manusia peroboh pagar tu ye?kepala gonjeng sunggoh beliau itu.

btw shahnaz,sy rase sy nampak awak kat library.pakai baju hitam + tudung hitam kan?gegegege

*stalks sampai real life*


-syu-

Nor Shazwina Shahnaz said...

er bkn baju itam.. die dark grey kot kalo tak silap.. nmpk kamu juga smlm.. nk senyum tp takot salah org.. sbb pnah nmpk kamu skali takot tak cam sgt.. huhuhu..

ღ lofp said...

motif korg ni stalk dr blog smpi lib?
ahahaha ;)

Sang Ganjil said...

tu arr pasal.mmg stalker 4 life kan??
hohhooh. shat i pandai berenang skit2 tuh.mst ar i pki suar mandi.xkan la nak naked mandi..huhuh...

Nor Shazwina Shahnaz said...

haha.. takdela.. die tulis tanggal suar cam tak pki pape jek mase berenang tu.. hahaha.. eleh poyo pandai berenang.. dh bole floating? kt tioman dulu takot... hahaha...

*stalk 4 life*

kingkong said...

ngahaha yana..tu namenye curiousity. =D

-syu-

affanazami said...

peh, BEST gile aktiviti ko
aku nak ikot
lenkali ajak

Sang Ganjil said...

alah tym tuh ko exam lagi la appan.xmo disturb.huhuh...

Sang Ganjil said...

syud awat king kong??

Sang Ganjil said...

alah kalo nak floating i g a&w and g mintak float.nnt nmpk arr eskem tuh floating

syu[g]haz said...

tatau la sape kingkong tu..da sign in gune name syu tapi die taruk king kong gak.saje je la blogspot neh.jatuhkan saham ai.ekekek

bluecrystaldude said...

aku yang duk kluang ni pun tak penah g Gunung Berlumut nih.. Gunung Lambak yang sebelah umah ni pun tak penah lagi tergerak hati nak mandi manda kat situ.. hahaha..

Gud luck weh..