Saturday, April 17, 2010

Kosong

hmm...kala sendirian baru aku terasa.aku sangka aku kuat, aku bley pretend utk kuat, tapi bile byk keje mcm nih br aku rase sunyi.aku rindu, aku syahdu.saat ni, aku rase 5 batang rokok xmampu nak menenangkan hati aku.mak, adik rindu sgt kat mak.nape mak pergi tinggalkan adik kala begini mak.kalo mak ade, adik bley mengadu kat mak, dan mak mesti akan tenangkan adik.adik rindu mak..rindu jawapan tuh mak.rindu bile adik call mak,mak cakap "alah cube lah.mak doakan boleh punya".time tu aku rasa doa die mengiringi setiap pekerjaan yang aku buat. mak, adik xupaya lagi mak nak menghadap saat macam ni sorang2.adik ada ramai kawan yang selalu support adik.tapi mak, adik slalu ngadu kat mak kan bile adik susah.pasnih adik dah tak tau camne lagi mak.Abah cakap, kite kene redhakan pemergian mak, adik redha, tapi adik rindu mak.suara mak.adik tau adik slalu sakitkan ati mak,tinggi suara, tapi adik sayang mak,skang adik baru rase perkataan yang slalu mak cakap "bila dah xde mak nnt, ko tau la ape rase die".derita mak.sunyinya dunia tiada mak.kalau ade byk duit, tp xda mak tetap kosong mak.
setiap ari adik tido, adik harap mak datang dlm mimpi adik.adik pernah mimpi mak dtg peluk adik.adik rase xnak tinggalkan pelukan mak.dah seminggu dah mak tinggalkan adik.kalo adik tau ari ahad lepas tuh hari2 terakhir mak, adik xnak tinggalkan mak.tapi sbb tugasan dan kerja adik kene akur.akhirnya 2 2 adik xdpt mak.adik sampai kluang, tgk sebujur kaku. adik tak tau camne nak mengadap hari2 akan datang nih mak.adik dah terfikir, raya nnt macam mane.xdpt nak beraya sama2 dgn mak.slalu pagi raya, mak buatkan air milo sblm kitorg gi smbhyg raya.tp ni dah xda lagi.tp tuh lama lagi.skang nih adik rindu sgt kat mak.slalu hari2 adik telefon mak tnye mak buat ape.skang nih, dah xboleh dah.
mak adik rindu sgt kat mak.serindu-rindunya.kalo kat kluang bley la adik melawat pusara mak.tp kat melaka??bile adik teringtkan mak, adik baca alfatihah.tp tu semua xmampu mak.nak mengubat rindu adik kat mak.adik slalu teringt mak slalu temankan adik kat dpn bile adik blik kluang.tp skang adik rase dah xde dah org temankan adik.kalau la dapat undur masa..adik bkn nak melawan takdir tuhan dan qadar dan qada'.tapi adik juga insan lemah.haih rindunya nak panggil "MAK,MAK".kosongnya hidup ni mak.mak muncullah sekejap,sekejap pon jadiklah sbb dah lame xtgk mak.mak, adik akan jaga abah selagi termampu mak.mak jgn risau.

kuatkanlah semangat ku ya ALLAH utk dugaan ini.terlalu berat utk aku terima sekarang.

luahan hati ini bukan utk minta simpati.tp sbb aku dah xthn lagi.aku rase aku patut lepaskan.ini medium aku.

hidup ini mmg kosong kalau kita hilang salah satu tempat bergantung.

6 comments:

Nor Shazwina Shahnaz said...

awak, byk2 kan bersabar eh. Tuhan lebih sayangkan dia. Takmo sedih2 dah. Saya pun turut sedih bace post ni.

♫ yana ♫ said...

sabar byk2 eh nazay.

takpe susah senang, nnt kita hadapi ngan kawan2 smer.
kitorg akan sentiasa sapot u.
:) jgn sedih. go nazay go!

unknown said...

yerp
kitorang sentiasa ade n sapot u
n_n

Affan Azami said...

Nazir,

Bukan senang untuk melepaskan perasaan. Ape lagi untuk memendam. Aku mungkin tidak memahami apa perasaan ko sekarang. Mungkin juga ko pun dah naek muak dengar perkataan sabar, reda dan semua. Tp, itu je yg terdaya. Kita bukan boleh menidakkan qadak dan qadar Tuhan.. Dia tahu apa yang terbaik buat kita.. Aku tak tahu apa perasaan ko, Nazir. I wish I do, to at least share the same feelings as you are.. But its life.. Kadang2 kita rasa org yg kita sayang pergi terlalu cepat dan kita rasa tak bersedia, when the fact is, you are strong to live this life. You are ready to let go eventhough its hard.. Aku tak merasai apa perasaan ko ni. aku pun tatau sama ada aku mampu jadi sekuat ko. tp at this point, mungkin kekuatan tu perlu ada. u are strong, my friend.. If she were still here, she'll be proud looking at how strong uve grown.. make her proud, nazir. Life is short, make the most out of it.. I'm with you. So do ur frens, too.

Queen S said...

tabah nazir....tabah..sedih bcer post awak nie...

syazwani said...

ajey.. tabah ye.. hmm.. miss her too.. :'(